EkolojiManşet

Ergene’de yine atık alarmı: Derenin rengi değişti, balıklar öldü

0

Ergene’deki Kuru Deresi’nin rengi değişti, toplu balık ölümleri görüldü. Dereden numune alınarak incelemeye gönderildi.

Tekirdağ’ın Ergene ilçesindeki Kuru Deresi’nde önce renk değişti, ardından balık ölümleri gözlenmeye başladı. Fabrikaların kimyasal atıklarından kaynaklandığı öne sürülen renk değişimi ve balık ölümlerinin nedenini bulmak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, dereden numune alarak, incelemeye gönderdi.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Baydarlı ile dere kıyısına giderek inceleme yaptı.

Canlılar ölümle pençeleşiyor

Aygun, şunları söyledi: “Karamehmet ve Ulaş mahallelerinden geçen Kuru Deresi’nde çevre katliamıyla baş başayız. Nereden geldiği belli olmayan bir kimyasal, dereyi kirletmiş ve canlılar ölüm kalım savaşı veriyor. Balık ölümleri yaşanıyor. Deredeki koku rezalet, canlılar ölümle pençeleşiyor, renk değişmiş. Bu suyun kirliliğinin kaynağını bulacağız. Ondan sonra da gerekirse yargıya teslim ederek bir daha çevreyi kirletmemeleri için mücadele edeceğiz.”

Baydarlı da ihbar üzerine hemen harekete geçildiğini anlatarak, “Bir çevre katliamıyla karşı karşıyayız. Bölgeden kirli, kimyasal veya asitli suların dereye atıldığını düşünüyoruz” dedi.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.