Hafta SonuKitapManşet

Sera burjuvazisinden çevrenin ‘insan hakkı’na…

0

Dr. Defne Gönenç ve Mete Gönenç’in ortak çalışması ‘Çevre ve İktisat Politikası Gibi Bir Şey”, İkinci Adam Yayınları’ndan çıktı.  Küresel çevre ve iktisat politikalarını eleştirel bir açıdan ele alan kitap, 20’si iktisat 50’si çevre politikası olmak üzere 70 kısa makaleyi içeriyor. Türkiye’nin AB ile ilişkilerinden Fransa’daki Sarı Yelekliler hareketine, Adam Smith’in görünmez elinden, ‘sera’ burjuvazisine geniş bir yelpazede ele alınan iktisat politikaları Mete Gönenç’in kaleminden. Kızı, Dr. Defne Gönenç ise iklim değişikliği, glifosat, farklı yenilenebilir enerji kaynakları ve ‘çevrenin insan hakkı’ gibi başlıklarda küresel çevre politikalarını tartışıyor.

Kitapta Türkiye, Hindistan ve Avrupa örnekleri de karşılaştırılmalı olarak değerlendiriliyor. Geleceğe, para kavramı ile ilgili sunulan değişik bir öneri; kitabın sürprizlerinden.

Konunun uzmanlarına yönelik akademik bir metin olmaktan çok her kesimden okurun kolaylıkla takip edebileceği, üzerinde düşünülüp tartışılabilecek argümanlar ve öneriler sunan ‘Çevre ve İktisat Politikası Gibi Bir Şey’, çevre ve iktisat politikalarını herkesin erişimine sunuyor.

İktisat ve çevre politikası üzerine yaratıcı yaklaşımlar arayanlar için…

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.