Türkiye

Yumrukçu serbest

0

lıçdaroğlu’na saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan tüm şüpheliler serbest bırakıldı. Sarıgün’ün jandarmadaki ifadesinde ‘Kılıçdaroğlu’nun PKK destekçisi olduğu yolundaki söylemlerden etkilendim’ dediği ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk İlçesinde katıldığı şehit cenazesinde yumruk attığı sırada kameralar tarafından görüntülenen Osman Sarıgün, sevk edildiği savcılıktan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Osman Sarıgün, jandarmadaki işlemlerinin ardından Çubuk Adliyesine getirildi. Adliye binasına arka kapıdan alınan Osman Sarıgün, savcılık sorgusuna alındı. Sarıgün, sorgunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘PKK destekçisi, sözlerinden etkilendim’

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde yakalanan Sarıgün’ün jandarmaya verdiği ifadede şehit Yener Kırıkcı ile bir akrabalığının olmadığı öğrenildi. Yener Kırıkcı’nın hayatını kaybettiğini 20 Nisan Cumartesi günü saat 11.00 sıralarında Afyon’dan getirdiği mermeri Kırıkkale’de teslim ettiği sırada sosyal medya hesabından öğrendiğini iddia eden Sarıgün, şunları söyledi:

“Saat 13.00-14.00 sularında Akkuzulu Mahallesi’ne geldim. Akkuzulu’ya geldiğimde şehidin cenaze namazı kılınmıştı. Video çekimi yaparken top arabasının arkasında Kemal Kılıçdaroğlu’nu fark ettim. Daha öncesinde haber kanallarında izlediğim bir haberde, Kılıçdaroğlu’nun ‘PKK/PYD terör örgütü değildir’ şeklindeki verdiği demeç aklıma gelince Kılıçdaroğlu’na doğru ‘Yuh’ diye yüksek sesle bağırmaya başladım.

‘Sinirlerime hâkim olamadım”

Ben bağırırken yanımdakiler de yuh diye bağırmaya başladı. Sonrasında Kılıçdaroğlu’nun peşinden gitmek için Hacı ile beraber su deposundan aşağı indik. Bizim arkamızdan kalabalık bir grup geldi ve ben burada sıkıştım. Yapılan protestolar, Kılıçdaroğlu’na yönelik yuhalamalar ve PKK destekçisi olduğuna dair söylemler beni etkiledi ve Kılıçdaroğlu’nu karşımda görünce sinirlerime hâkim olamayarak sadece bir kez yumruk attım.”

Olaydan sonra şehit mezarına gittiğini ardından evde TV’de kendi görüntülerini görünce TIR şoförlüğü yapan ve Antalya’ya alçı götürecek oğlunun kullandığı araçla Antalya’ya gitmek istediğini belirten Sarıgün, şunları söyledi: “Sivrihisar’a vardığımızda jandarma ekipleri oğlumu aradı ve teslim olmaya ikna oldum. Sivrihisar’dan Ankara’ya doğru gelen rastgele bir kamyonla yola çıktım. Polatlı ilçesinde telefonla görüştüğüm jandarma ekipleri beni alarak Çubuk İlçe jandarma Komutanlığı’na götürdü.”

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.