Manşet

Aydın ve sanatçılar Kılıçdaroğlu’na saldırıyı kınadı

0

Aralarında çok sayıda oyuncu, yazar, sanatçı ve aydının bulunduğu isimler ortak bir bildiri yayımlayarak, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na asker cenazesinde yapılan saldırıyı kınadı.

Çok sayıda oyuncu, yazar, sanatçı ve aydının bulunduğu isimler, ortak bir bildiriye imza atarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’da bir asker cenazesinde düzenlenen saldırıyı kınadı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde gerçekleştirilen linç girişimi, kutuplaştırma siyasetinin ve nefret dilinin toplumdaki yansımasını ve son derece tehlikeli sonuçlarını bir kez daha ortaya sermiştir.

Bu saldırı göstermiştir ki; ayrışmaların sorumsuzca körüklenmesi, ülkemizi, geçmişte yaşadığımız ve ayarlarını henüz saramadığımız toplumsal acılarla her an karşı karşıya bırakabilir.

​Saldırının failleri, azmettiricileri ve varsa görevini yapmayan tüm yetkililerden derhal hukuk önünde hesap sorulmalı; saygıyla andığımız şehitlerimiz üzerinden sürdürülen bu utanç verici gerilim sona erdirilmelidir.

Bu çerçevede biz aşağıda imzası bulunan yurttaşlar, Sayın Kılıçdaroğlu ve heyetine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, tüm yetkilileri şiddeti besleyen ötekileştirici söylemlerden uzak, birleştirici ve sorumlu bir dil kullanmaya davet ediyoruz.”

Emniyet Genel Müdürü: Gözü dönmüş binin üzerinde kişi vardı

Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’e konuşan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırıyı anlattı. Hükümet temsilcilerinin ‘öfkeli insanlar” olarak nitelendirmesinin aksine, saldırganlar için “gözü dönmüş binlerce kişi” tanımlamasını kullanan Uzunkaya, kalabalığın Kılıçdaroğlu’nu linç etmek için sığındığı evin dışında beklediklerini söyledi. Uzunkaya, olay esnasında canlı bomba ihtimalini de göz önünde bulundurduklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun evden çıkarken palto ve şapka giymesi önerisini, “Nasıl geldiysem öyle çıkacağım” diyerek kabul etmediğini söyleyen Uzunkaya, “Gergin, her an saldırmaya hazır bir ortam vardı” dedi.

Uzunkaya orada yaşanacak bir zafiyetin devlete mal olacağını da dile getirdi; görevli olmamasına karşın kendini vazifeli addederek üzerlerine düşeni yerine getirdiklerini anlattı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.