EkolojiEkolojik YaşamYaşam

Didim VegFest başladı

0

Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen Didim VegFest başladı. Buca’nın Karacaağaç köyünde yapılacak Neşeli Otlar Festivali de pazar günü beşinci yaşına giriyor.  

Aydın’ın Didim ilçesinde, 3’üncü kez düzenlenen ‘Didim VegFest’ başladı. Apollon Tapınağı’nın yanı başında çeşitli etkinliklerin düzenleneceği festival, 4 gün sürecek.

Uzmanların katılımıyla panellerin gerçekleştirileceği, yerel lezzetlerin sunulacağı, atölye çalışmalarının ve yarışmaların düzenleneceği festivalde konserler de verilecek.

Festivale toplam 200 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini belirten Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, “Ege sadece tarihiyle değil, kendine özgü mutfağıyla da büyük bir mirasa sahip. Biz bir festival aracılığıyla bu mirasa sahip çıkıyoruz. Bunu yaparken de yine güzel bir amaca hizmet ederek hayvanların da bir can taşıdığını bizler gibi hissettiğini anlatmaya çalışıyoruz. Festivalin amacına ulaştığını sosyal medyadan, sokaktaki insanların ilgisinden görebiliyoruz. Festival büyüyerek gelişmeye devam edecektir” dedi.

Neşeli Otlar Festivali, beş yıldır Buca’ya bağlı Karaağaç Köyü’nde yapılıyor.

Neşeli Otlar 21 Nisan’da

İzmir Buca’ya bağlı Karacaağaç Köyü’nde bu yıl beşinci kez “Neşeli Otlar Festivali” düzenlenecek. 21 Nisan’daki festivalde bölgeye özgü otlar ve bu otlardan yapılan yemekler tanıtılacak.

Köy muhtarlığının ev sahipliğini yapacağı festival, bu Pazar saat 11.00’de başlayıp saat 19.00’a kadar sürecek. Festivalde, köylünün ürettiği organik zeytinyağı ile hazırlanacak yemekler katılımcılara sunulacak. Köyde yetişen ürünlerinin satışının da gerçekleşeceği festivalde konserler ve gösteriler de yapılacak. Karaağaç Mahallesi Muhtarı Dursun Atagün tüm İzmirlileri festivale davet ettiğini söyledi.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.