Türkiye

Çorlulu aileler Adalet Nöbeti’nde

0

Çorlu’daki tren kazasında yakınlarını kaybeden aileler, adliye önünde adalet nöbetine başladı. Yalnızca 4 kişi hakkında dava açılmasına ve asıl sorumlularla ilgili hiçbir şey yapılmamasına tepki gösteren aileler ‘Bu işin peşini bırakmayacağız’ dedi  

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 338 kişinin de yaralandığı tren kazasında gerçek sorumluların gizlendiği ve aklanmaya çalışıldığını söyleyen aileler, Çorlu Adliyesi önünde Adalet Nöbeti’ne başladı. Sabah saatlerinde adliye önünde bir araya gelmek isteyen aileler, polis engeliyle karşılaştı. Daha sonra grubun basın açıklaması yapmasına izin verildi. Aileler, bugünden itibaren hafta içi her gün 10.00-12.00 saatleri arasında Çorlu Adliyesi’nde bir araya gelip eylem yapacaklarını duyurdu.

8 Temmuz 2018’de meydana gelen kazayla ilgili başsavcılık tren şefi ve 2 makinist hakkında dava açmış, siyasetçiler, bürokratlar ve TCDD’nin üst yönetiminde yer alan kişiler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Sadece 4 kişi hakkında dava açılması kararına isyan eden aileler, Çorlu Adliyesi önünde eylem yapma kararı aldı

Acımıza acı eklendi

Aileler adına yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Savcılık en alt düzeyde sorumluluğu bulunan sadece 4 kişiye dava açılmasına karar verirken, diğer tüm sorumlular için takipsizlik kararı vermiştir. Bu durum adalet arayan, adalet beklentisi olan biz aileleri derinden sarsmış ve acımıza bir acı daha eklemiştir. Acısını içine gömüp mahkeme koridorlarında adalet arayan, tüm sorumluların tespit edilip yargılanmasını isteyen bizler açısından bu kararın kabul edilmesi mümkün değildir. Bu karar gerçek sorumluları gizleme ve aklama anlamına gelmektedir. Buna sessiz kalmayacağız. Hiçbir zaman da susmayacağız. Bu hukuksuzluğa asla izin vermeyeceğiz. Çorlu tren katliamında yaşamını yitirenlerin, yaralananların aileleri olarak, hukuka ve vicdana aykırı bu kararın değerlendirileceği ve kaldırılacağı güne kadar her gün Çorlu Adliyesi önünde adalet taleplerimizi haykıracağız ve bu işin peşini asla bırakmayacağız.”

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de ailelere destek vermek üzere Çorlu Adliyesi’ndeydi. Yüceer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında “Çorlu tren faciasının üzerinden 286 gün geçti. Sorumlular hala yargılanmadı. Katliamın üzeri örtülmesin diye Çorlu Adliyesinde adalet nöbetimize başladık. Tüm sorumlular yargılanana kadar peşini bırakmayacağız.” dedi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.