LGBTİ+Türkiye

Başkent’te LGBTİ yasağı kalktı

0

Ankara’da  istinaf mahkemesi, valiliğin 2017’de LGBTİ etkinliklerine getirdiği süresiz yasağı kaldırdı. Kararda, ‘etkinliklere tehdit varsa yasak yerine emniyetin sağlanması gerekir” denildi.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi valiliğin Ekim 2017’de LGBTİ etkinliklerine getirdiği süresiz yasağı kaldırdı. Kaos GL Derneği, süresiz yasağa karşı Ankara 2’nci İdare Mahkemesi’nde dava açmıştı. Mahkeme davayı incelemeden reddederken, dernek istinafa başvurmuştu.

Kaos GL’de yer alan habere göre istinaf mahkemesi, yasağın kaldırılması yönünde karar verdi. Kararda, OHAL’deki yasağın süresi ve sınırının belirsiz olduğuna vurgu yapılarak ‘eğer etkinliklere tehdit varsa, yasak yerine emniyetin sağlanması gerektiği’ kaydedildi. Yasaklanan etkinlikler arasında LGBTİ derneklerinin sergi, söyleşi, tiyatro ve film gösterimleri yer alıyordu.

Öte yandan valilik, benzer bir kararı Ekim 2018’de de almıştı. Bu yasağa ilişkin yargı süreci ise devam ediyor.

BÜ 7. Onur Yürüyüşü Gerçekleşti

Bu arada Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün (BÜLGBTİ+) düzenlediği 7.Onur Haftası kapsamındaki Onur Yürüyüşü de önceki gün yapıldı. Bu yıl yedincisi düzenlenen yürüyüş için Güney Kampüs’te bir araya gelen öğrenciler, “Ankara’ya yasak dediniz, biz de ODTÜ Onur Yürüyüşü’nü Her Yere Taşıdık” yazılı pankart taşıdı.

Burada okunan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Altını bir kez daha çizmek istiyoruz ki bizler şehrin ve bu okulun bir yerinde değil her yerindeyiz, bir gün değil her gün sesimiz çıksın istiyoruz. Boğaziçi LGBTİ+ Onur Haftası’nın 7. yılını kutluyoruz, gurur duyuyoruz. Bir kez daha diyoruz ki ‘Alışın, Burdayız, Gitmiyoruz! Kudurun ayol!’”

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.