Türkiye

Rabia Naz için polislere soruşturma açıldı

0

Eynesil’de Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin olay yeri incelemesi yapan polisler hakkında soruşturma başlatıldı. 60 tanık bir kez daha dinlenecek. Adli kaynaklar, intiharın düşük bir ihtimal olduğunu belirtiyor.

Rabia Naz Vatan’ın 12 Nisan 2018’de Giresun Eynesil’deki evinin önünde ağır yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturmada, 60 tanık bir kez daha dinlenecek. Olay yeri incelemesi yapan polisler hakkında da soruşturma başlatıldı. Kamuoyunun ısrarlı takibi sonucu yeniden ele alınan olay hakkında konuşan adli kaynaklar, intiharın düşük bir ihtimal olduğunu söylüyor.

Habertürk Gazetesi’nde yer alan habere göre, Görele başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Eynesil emniyetinden ilk incelemeyi yapan polisler hakkındaki soruşturma; olay yerinde gerekli güvenlik önlemi almadıkları, önce hastaneye gidip ardından olay yerine dönerek inceleme yaptıkları gerekçesiyle ‘görevi ihmal’ suçundan başlatıldı. Cinayet Büro Amirliği’nde görevli 5 kişilik bir ekibin yürüttüğü soruşturma kapsamında söz konusu polis memurlarının ifadesi alındı.

Ayrıca Hacettepe Üniversitesi’nin ‘trafik kazası sonucu ölüm bulgusu’ olma ihtimaline karşı hazırlanan hukuki mütaalayı hazırlayan uzmanlar da tanıklık yapacak.

Baba Şaban Vatan’ın sosyal medyadaki sesi olan Metin Cihan, bugünkü paylaşımında telefonda görüştüğü Vatan’ın, “Eşim sevinçten ağlıyor şu an” dediğini paylaştı.

1 yıldır soruşturmayı yürüten savcılık makamından bugüne kadar yapılan açıklamalarda, henüz 11 yaşındaki Rabia Naz’ın intihar ettiği ihtimali öne çıkarılmıştı. Baba Şaban Vatan ise 11 yaşındaki kızının intihar etmediğini, Eynesil belediye başkanının yeğeninin kullandığı aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini belirterek olayın üzerin örtmek için AKP Giresun Miletvekili Nurettin Canikli’nin devreye girdiğini öne sürmüştü. Baba Vatan, akli dengesinin yerinde olup olmadığını anlaşılması için Akıl ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmişti.

Adli Tıp raporları bekleniyor

Baba Şaban Vatan’ın kızına araba çarptıktan sonra metruk bir binada üzerinin temizlendiği iddiası üzerine metruk binada bulunan kadın sıvısı ile Rabia Naz’ın DNA eşleşmesinin uyuşup uyuşmayacağına dair çalışmalar, halen Trabzon Adli Tıp Kurumu’nda sürüyor. İstanbul Adlı Tıp Kurumu’ndan da Rabia Naz’ın ölüm sebebi, evinin çatısından düşüp düşemeyeceği, trafik kazası bulgusu olup olmadığına dair rapor bekleniyor.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.