ManşetTürkiye

Maltepe’de oy sayımı bitti, bu kez MHP itiraz etti

0

İstanbul’da oy sayımı işlemleri, 17’inci gününe girdi. Son ilçe olan Maltepe’de oy sayım işlemi bitti, ancak MHP ilçe seçim kurulu’na olağanüstü itirazda bulunarak seçimin iptalini istedi.

İstanbul’da 31 Mart yerel seçimlerinin ardından oy sayımının sürdüğü son ilçe olan Maltepe’de de sayım tamamlandı.Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sayımda toplam 1.089 sandık sayıldı.

Twitter’dan dün gece bir mesaj paylaşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Bu gece birleştirme tutanaklarını imzalamayı tamamlamayı planlıyoruz. Yarın en kısa zamanda da İl Seçim Kurulu’na başvurup mazbatayı almayı planlıyoruz” dedi.

Sıra MHP’de

Oy sayımı bitmesine karşın AKP’nin ardından bu kez de MHP, Maltepe’deki seçimin iptali için İlçe Seçim Kurulu’na olağanüstü itiraz başvurusu yaptı. MHP seçimlerin iptalini ve yenilenmesini istiyor. Şimdi gözler Maltepe İlçe Seçim Kurulu’nda.

Maltepe’de Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), sayım usulüne itirazları ve çıkan kararlar doğrultusunda yapılan itirazlara karşı itirazla yanıt vermeleri nedeniyle yeniden sayım işlemleri de sekteye uğramıştı.

Maltepe 1. ve 2. seçim kurulları, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Pazartesi günü aldığı karar uyarınca, ikişer ek terminal kurulmasına karar vermiş, böylece sayım yapılacak terminal sayısı toplamda 6’ya yükselmişti.

Maltepe 1. seçim kurulu ayrıca oybirliğiyle aldığı kararda, yeni kurulacak terminallerde görev yapmak üzere “siyasi parti temsilcilerinin çağrılmasına, çağrıya rağmen gelmemeleri ve sayım esnasında ayrılmalarının sayım işlemlerini durdurmayacağına” hükmetmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.