Manşet

İstanbul’da devir-teslim tamam

0

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı kesinleşen Ekrem İmamoğlu, görevi devraldı. Belediye önünde toplananlara seslenen İmamoğlu, “Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok, paylaşmak var. Size dünyanın en demokrat belediye başkanlığını vaat ediyorum” dedi.

Devir-teslim törenine basın alınmadı, tek kare fotoğraf servis edildi.

Mazbatasını öğle saatlerinde davet edildiği İl Seçim Kurulu’ndan alan İmamoğlu, daha sonra Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına gitti.  Belediye binası önünde toplananlar tarafından İzmir Marşı’yla karşılanan İmamoğlu, devir teslim töreni öncesinde şunları söyledi: “İstanbul’daki bir süreç biraz değişik bir biçimde işledi. Mevlüt Uysal’dan görevi devralacağım fakat basın mensuplarının oraya çıkmasını istemiyoruz. Biz fotoğraf servis edeceğiz. Makam odası küçük. Cumartesi ya da pazar herkesi Saraçhane’ye bekliyoruz diyeceğiz.  Mazbatamızı aldık mutluyum, gururluyum. Mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım. Asla vazgeçmediğimiz değerlerimiz var, haktan hukuktan adaletten asla vazgeçmedik. Toplumun demokrasiye olan inancından asla vazgeçmedik. Kimsenin hakkını yemedik, bu şehirde yaşayan 16 milyon insanın hakkını yedirmeyiz dedik, bundan da vazgeçmedik.”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, devir-teslim törenini Genel Merkez’de izledi.

‘Talepleri biliyoruz

“Bu şehirde yaşayan herkesin taleplerini biliyoruz” diyen İmamoğlu, “Devam eden süreçler var, bunların farkındayız. Bu sürecin netleştirilmesini ilgili kurullardan bekliyoruz. Bu şehre hizmet eden kim varsa minnet duygularımı belirtmek istiyorum. Sıra bizde, Allah mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Mevlüt Uysal’dan görevi devralan Ekrem İmamoğlu, “Sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Geçmişten bu yana kimin emeği geçmişse teşekkür ediyorum. Bize de inşallah aynı centilmenlikle görevi devretmek nasip olur” dedi.

İmamoğlu, görevi devraldıktan sonra İBB binası önünde toplanan vatandaşlara hitap etti.

‘Kadın dostu şehir olacak’

Görevi devralan Ekrem İmamoğlu, parti otobüsü üzerinden belediye binası önünde toplananlara seslendi. İmamoğlu, “Biz bu güzel insanlara barış, sevgi, saygı getiriyoruz. Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı selamlıyorum, bu şehrin Sünnilerini, Alevilerini, Hıristiyanlarını, Ermenilerini, Rumlarını selamlıyorum. Bu şehirde yaşayan herkesi selamlıyorum” diye konuştu.

İmamoğlu herkese eşit hizmet vereceğini belirtti; “Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok, paylaşmak var. Bu şehrin ezileni olmayacak. Ben herkese hizmete edeceğim. Bu şehir kadın dostu bir şehir olacak” dedi.

Konuşmasında oyların sayımı sürecinde, 17 gün boyunca çuvalların başında bekleyen partililerine de teşekkür eden İmamoğlu şunları söyledi: “Size katılımcılık, şeffaflık vaat ediyorum. Size dünyanın en demokrat belediye başkanlığını vaat ediyorum.”

Binali Yıldırım: Körüklenen gerilimin gereksizliği görüldü

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım da Twitter’dan bir açıklama yaptı. Yıldırım’ın açıklaması şöyle:

“İstanbul seçiminde süreç işlemiş, İl Seçim Kurulu mazbatayı Sayın İmamoğlu’na vermiştir. Kararın hayır getirmesini temenni ediyorum. Demokrasi ve hukuk işlemiş; körüklenen gerilimin gereksizliği görülmüştür. Partimiz hukuki haklarını kullanmaya devam ediyor. Son söz YSK’nındır.”

Şimdi ne olacak?

İmamoğlu mazbatasını alarak resmen İstanbul Büyükşehir Başkanı olsa da seçim sonuçlarıyla ilgili hukuki süreç devam ediyor. YSK, önümüzdeki günlerde AKP’nin İstanbul seçiminin iptali ve yenilenmesi talepli olağanüstü itirazını ele alacak.

AKP’nin kurula verdiği dilekçe ve üç bavul içindeki delillerin somut veri olduğu kabul edilirse, seçim sonuçlarını etkileyip etkilemediği incelenecek. Sonuçların etkilendiğine karar verilirse, YSK seçimlerin iptali ve yenilenmesine karar verebilir.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.