ManşetTürkiye

Avrupa Konseyi’nden YSK’ya eleştiri

0

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland, YSK Başkanı Güven’e yazdığı mektupta, seçimlerde kazanana değil, kaybedene mazbata verilmesini eleştirdi; “Halk iradesinin egemenliğine saygı duyulması zaruridir” dedi.

Avrupa Konseyi’nden (AK) 31 Mart Seçimleri’nde KHK ile işten çıkarılan adaylardan kazananlara mazbata vermeme kararına eleştiri geldi. AK Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland imzalı mektup Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven’e hitaben yazıldı.Jagland, seçimlerde kazananın değil, kaybeden adayın belediye başkanı olarak kabul edilmesine neden olan kararın demokrasinin temel ilkelerine aykırı olduğunu belirtti.

“Seçim yasası için yasal kesinlik ve yasanın öngörülebilirliği esastır. Demokraside bu tür bir mevzuatın amacı, halkın iradesine saygı gösterilmesini ve engellenmemesini sağlamaktır” denilen mektupta seçimin kazananlarına mazbata verilmesi çağrısı yapıldı.

Jagland mektubunda şu ifadeleri kullandı: “Demokraside bu tür bir mevzuatın amacı, halkın iradesine saygı gösterilmesini ve engellenmemesini sağlamaktır. Bu temel demokratik ilkeye uymamak, insanların demokratik kurumlara olan güvenini baltalıyor.” Türkiye’nin, Avrupa Konseyi’nin önemli bir üyesi olduğunun altını çizen Jagland, mektubunu “halk iradesinin egemenliğine saygı duyulması zaruridir” diyerek bitirdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.