Türkiye

Türk ve Altındağ mazbatalarını aldı

0

HDP’li Mardin Büyükşehir Belediye Eş başkanları Ahmet Türk ve Figen Altındağ, mazbatalarını alarak göreve başladı. Türk, “Yapılan işlemleri halkımızla paylaşacağız. Şeffaf ve adil bir yönetim olacak” dedi.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde yüzde 56.24 oy alarak Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Eş başkanlar HDP’li Ahmet Türk ve Figen Altındağ mazbatalarını aldı.

Çıkışta gazetecilere kısa bir açıklama yapan Türk, halkın iradesiyle seçildiğini belirterek, şunları söyledi: “Bu hizmeti en doğru şekilde yapmak için bütün gücümüzle çaba içerisinde olacağız. Yaptığımız her çalışmayı şeffaf bir şekilde halkımızla paylaşacağız. Halka layık olmak için hep birlikte büyük bir heyecanla çalışacağız.”

Türk, daha sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Ahmet Türk’e seçimlerin üzerinden 15 gün geçmesine karşın mazbatası verilmemiş, AKP İl Başkanlığı da Mardin İl Seçim Kurulu’na başvurarak, Türk’ün “yaşlı ve hasta olduğu” gerekçesiyle mazbatanın ona değil, seçimi kaybeden AKP’li adaya verilmesini istemişti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.