Manşet

Notre Dame Katedrali yanıyor

0

Paris’teki 850 yıllık tarihi Notre Dame Katedrali’nde yangın çıktı. Renovasyon çalışmalarının yapıldığı bölümde çıkan yangında çatı tamamen çöktü, kule yıkıldı 

Fransa’nın başkenti Paris’teki 850 yıllık tarihi Notre Dame Katedrali’nde, yerel saatle 18.30’da yangın çıktı. Yetkililer katedralin çatısının tamamı çöktüğü ve kulenin yıkıldığı açıkladı. Yangına yapılan bakım ve onarım çalışmalarının neden olduğu belirtiliyor. Katedral, bu hafta sonu kutlanacak paskalya için hazırlanıyordu.

Üzücü olay yüzünden Sarı Yelekliler ile ilgili konuşmasını iptal eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron, katedralde incelemede bulundu. Macron, bu akşam televizyonda halka da seslenecekti. Bu programını da erteleyen Fransa Cumhurbaşkanı, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:
“Notre Dame alevler içinde. Tüm ulus duygu yüklü. Düşüncelerim bütün Fransızlar ve Katolik dünyasıyla beraber. Tüm yurttaşlarımız gibi ben de parçamızın bu akşam yanmasından üzüntü duyuyorum.”

Bölgede geniş güvenlik önlemleri alan polis, katedralin olduğu alana giden bütün yolları trafiğe kapadı.

Fransa İçişleri Bakanlığı da bir açıklama yaparak yangında ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi. Paris Valiliği ise itfaiye ve ambulansların bölgeye rahat giriş çıkış yapabilmesi için Parislileri bölgeye yaklaşmamaları konusunda uyardı.

ABD Başkanı Donald Trump da yaptığı açıklamada, “Notre Dame Katedrali’ndeki yangını izlemek çok korkunç” dedi.

Tarihi Notre Dame Katedrali’ni her yıl yaklaşık 13 milyon turist ziyaret ediyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.