EkolojiHayvan Hakları

WWF-Türkiye’den Yaban Hayat İlkyardım Hattı

0

WWF- Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) yardıma muhtaç yaban hayvanlarıyla karşılaşanlara müdahale konusunda danışmanlık vermek üzere “Türkiye Yaban Hayatı İlkyardım Hattı”nı hizmete açtı. Bu hat üzerinden, tür tayini, tür hakkında bilgilendirme, yaban hayvanlarına doğru şekilde yaklaşım, tutma, nakletme, barındırma, besleme, yasal mevzuat, temasa geçilecek kurum ve hayvanın teslim edileceği merkezler konularında bilgi edinilebilecek.

Evcil hayvanlar kapsam dışı

Zengin biyoçeşitliliğe sahip ve birçok farklı yaban hayvanı türüne ev sahipliği yapan Türkiye’de her yıl birçok yaban hayvanı ateşli silahlarla vurulma, zehirlenme, araç çarpması, bina camlarına çarpma ve evcil hayvan saldırıları sonucu yaralanıyor ya da hastalanıyor. Yavrulama dönemlerinde ise birçok yavru yaban hayvanı ebeveynlerini kaybederek öksüz kalıyor.

Hat bu nedenle sadece yaban hayvanlarına yönelik hizmet sunulması için açıldı. Kedi, köpek gibi sokak hayvanları ile koyun, at, güvercin gibi evlerde, çiftliklerde bakılan evcil hayvanlara yönelik bilgilendirme ve hayvanların teslim alınması hattın hizmet kapsamına girmiyor

Türkiye Yaban Hayatı İlkyardım Hattı için: (0850) 203 09 93

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.