Hayvan HaklarıManşetTürkiye

Caniler kamerada!

0

Ankara’da 16 köpeği zehirleyerek katleden Levent Ö., Musa D. ve Aydın G.’nin zehirli etleri getirme görüntüleri ortaya çıktı.

Ankara’nın Batıkent ilçesinde, sokak köpeklerini zehirli tavuk etleriyle öldürdüğü öne sürülen Levent Ö. Musa D. ve Aydın G.’nin görüntüleri ortaya çıktı. Üç kişinin zehirli etleri taşıdıkları anlar saniye saniye kaydedilmiş.

Hayvanseverlerin parklarda ve boş arazide yaptırdıkları kulübelerde beslediği sokak köpekleri, çevre sakinleri tarafından önceki gece can çekişirken bulunmuştu. İhbar üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri bölgeye geldi. Zehirlendiği belirlenen köpeklerden 13’ünün öldüğü saptandı. Diğer köpekler ise ekipler tarafından veteriner kliniğine götürüldü. Tedaviye alınan köpeklerden 4’ü daha kurtarılamadı. Şu ana kadar 17 köpek hayatını kaybederken, 6 köpeğin klinikte tedavisi sürüyor.

Veteriner Şevki Gök, köpeklerin tedavilerinin tamamlanıp bölgenin de tamamen temizlenmesinin ardından doğal ortamlarına bırakılacağını belirtti. Köpeklerin zehirlendiği alanda yapılan incelemede ise çok miktarda tavuk eti parçası ve kemik bulundu. Kemikler toplanarak laboratuvar incelemesine gönderildi. Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, zehirli tavuk etlerinin atıldığı ileri sürülen beyaz renkli otomobili tespit etti.  Otomobilin içinde bulunduğu belirlenen üç kişi, polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalandı.

Sebze halinde balıkçılık yapan ve aynı mahallede oturan Levent Ö.’nün köpeklerden rahatsızlık duyduğu, bu nedenle de oto yıkamacılığı yapan Musa D. ve Aydın G.’ye köpekleri zehirlemeleri için para verdiği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis merkezine götürüldü. Soruşturma sürüyor.

Yavaş: Hukuk önünde hesap verecekler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, “Yalnızlığımıza sevgileriyle ortak olan dostlarımıza zulmeden her kim olursa olsun hukuk önünde hesap vermesi için tüm gücümüzle irade koyacağız” dedi.

Yavaş köpeklerin zehirlendiği akşam da bir açıklama yaparak, “Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Sağlık Daire Başkanlığı bu vahşetin sorumlularının ortaya çıkarılması ve yasal işlem yapılması için görevlendirilmiştir” diyerek olayın takipçisi olacağını belirtmişti.

Batıkentliler eylemde: Katliama sessiz kalma

Batıkent Dayanışma Platformu, Turgut Özal Mahallesi’nde köpeklerin katledilmesini protesto etmek için eylem yaptı. Eyleme HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da katıldı. “Katiller bulunsun, cezaları verilsin”, “Hayvan susar, sen susma”, “Kanunlar değişsin, hayvanlar sevilsin”, “İnsana, hayvana, yeryüzüne özgürlük” sloganları atılan eylemde basın açıklamasını platform adına Sıla Soyaslan okudu. Yasaların hayvan haklarını değil, evlerinde hayvan besleyenlerin haklarını koruduğunu belirten Soyaslan, mevcut yasalara göre katliamı gerçekleştiren faillerin yalnızca para cezasıyla paçayı kurtaracaklarını vurguladı, “Sokak hayvanlarına uygulanan şiddet, tecavüz, işkence gibi suçlara caydırıcı hapis cezası verilmediği sürece bu katliamların önüne geçilemez. Yasalar her şeyden önce hayvanları korumalıdır” dedi. Soyaslan şöyle konuştu: “Platform olarak bundan sonra yaşanacak herhangi bir şiddet veya katliamda failler bizi karşılarında bulacaklar. Hayvanları katledenler, şiddet uygulayanlar bilsinler ki onların peşini bırakmayacağız.”

Hayvanlara karşı işlenen suçların cezalandırılması için Meclis’te çalışma yapacağını belirten Garo Paylan da “Hayvanlara saygısı olmayanın insanlara saygısı olmaz. İnsana da hayvana da doğaya da saygı duyulan günler için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.  

Ankara Barosu: Takipçisi olacağız

Olayla ilgili bir basın duyurusu yayımlayan Ankara Barosu da katiller ve işkenceciler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve sürecin peşinde olduğunu belirtti. Baronun açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: Gün geldiğinde herkes bütün hayvanların sahipli ya da sahipsiz olmasına bakılmaksızın bütün insanlığın koruması altında olduğunu, en az bizim kadar adaletin tesisinden yararlanma hakları olduğunu kabul edecek ve işte o gün daha güzel bir dünyaya uyanacağız.”

You may also like

Comments

Comments are closed.