ManşetTürkiye

‘Şentop’u istifa ettirin, Yıldırım’ı destekleriz’

0

Kılıçdaroğlu ve Akşener düzenledikleri ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı milletin iradesine saygı göstermeye davet etti


Seçimlerden sonra ikinci kez bir araya gelen Kılıçdaroğlu ve Akşener, YSK’ye çağrı yaptı,
“YSK alacağı bir kararla ya Türkiye’yi aydınlığa çıkaracak ya da kaosa sürükleyecektir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 8 Nisan’daki buluşmanın ardından ikinci kez bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider basın mensuplarının karşısına geçti.

İstanbul’a ilişkin değerlendirmelerde bulunan Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı milletin iradesine saygı göstermeye davet etti. AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım‘a da seslenen Akşener şunları söyledi: “Siz bu ülkede Başbakanlık yaptınız, Meclis Başkanlığı yaptınız ve aday oldunuz. Tarih sizi böyle yazmasın. Bu partinizin içerisindeki beceriksiz insanların ortaya koyduğu tavrın ortaya koyun. Sayın Binali Yıldırım, Sayın Erdoğan hemen Mustafa Şentop’u istifa ettirin, Binali Yıldırım’ı aday gösterin İYİ Parti olarak kendisine oy vereceğiz.”

Seçim gecesi Erdoğan’ın yaptığı konuşmayı “sağduyulu” diye nitelendiren Akşener, “Aradan geçen zaman içerisinde ne oldu, kim veya kimler kulağına fısıldadı da bu duruma geldik. O muktedir konuşmanın üzerinden bu güne Erdoğan’ın kulağına kimler neyi fısıldadı da bu noktaya gelinmiştir?” diye sordu.

Akşener’in konuşmasında değindiği diğer başlıklar özetle şöyle:

Bitmeyen FETÖ isnadı: Bitmeyen bir FETÖ isnadı var her konuda. Neden mücadelenizi doğru dürüst yapmıyorsunuz. Yazıktır binlerce gaziye, şehide. Madem her konu FETÖ eylemi olarak görülüyorsa, Erdoğan’ın partisinin başlangıcında yer almış bir isim, açık net söylemeliyim ki Sayın Erdoğan o gün cemaat bugün FETÖ denilen gruba uzaktı. Aradan ne zaman geçti, ne oldu, kim ya da kimler Erdoğan’ı o grupla masaya oturttu? Hem eğitimi, hem yargıyı, hem polisi bu örgüte teslim ettiren irade nedir?

Fatura önce damada kesilmeli: Eğer sayın Erdoğan beceriksiz, kifayetsiz yöneticilerini mutlu etmek ve ergen triplerini, ergen sinirini milletimizin üzerinden çıkarmak istiyorsa yanlıştır. Bir fatura kesilecekse önce soğanı marketlerde soğanı 10 liraya çıkaran damadına kesmelidir. İçişleri Bakanlığı’na yakışmayan, Karamollaoğlu ile Akşener’i Kandil’le sözleşme imzaladı diyerek kendini kaybetmiş o içişleri bakanına faturayı kesmelidir. Millete öküz diyen o milletvekiline kesmelidir, milletimize adiler diyen o tarım bakanına kesmelidir.

12 Eylül’de bile yaşamadık: 12 Eylül’de, bir darbe liderinin yönettiği Türkiye’de biz bunu yaşamadık. Özal başbakan seçildiğinde çok rahat bir şekilde mazbatasını aldı ve Evren tarafından tebrik edildi. Bir faturayı da ortağına kesmelidir. Bir çukur kazıp hepimizi içine düşüren o ortağına kesmelidir. Bu millete zillet diyerek hakaret edenler, bizlere PKK’lı diyenler seçimin ortasında beka olmadığını, beş harfliler diyerek o kelimenin içini boşaltıp alay konusu yapan diyenleri sorgulamalıdır. Ne yapılmak isteniyor bu ülkede? Bu ülkenin huzura, gençlerin umuda ihtiyaca var.

Millet hesap sorar: Bu millet öyle bir millettir ki muhtar olamaz diyen muktedirlere karşı Sayın Erdoğan’ı Başkan yapmıştır. Ama bugün o millete ve onun iradesine böyle bir saygısızlık yapılmasını da cevabını sandıkta çok net verecektir.

YSK’ye çağrı

CHP lideri Kılıçdaroğlu da, bugün bir kez daha toplanacak olan Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) çağrı yaptı. “YSK’da hakimler mi yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var? Bunu demokrasiden yana kararlılığıyla göstermek zorundadır” diyen Kılıçdaroğlu, “YSK alacağı bir kararla ya Türkiye’yi aydınlığa çıkaracak ya da kaosa sürükleyecektir. Biz üstünlerin hukukundan yana değiliz. Yüksek Seçim Kurulu’nun alacağı karar Türkiye’de demokrasinin önünü açacaktır” diye konuştu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.