Türkiye

Erdoğan: İstanbul’da işi şaibeye gidiyor, bu iptale götürür

0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandık kurulu başkanları arasında kanuna aykırı şekilde belediyenin personeli, işçi ve askerlerin bulunduğunu ileri sürdü; “İstanbul’da tespit edilenler usulsüzlük noktasında şaibeye getiriyor. Aslında samimi bir davranış olsa, bu iptale götürür” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya dönüşü uçakta gazetecilere açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündemi değerlendirdi. Erdoğan “13-14 bin oyla seçim mi kazanılır” şeklindeki açıklamasına ilişkin olarak, “13-14 bin oy fark olduğu zaman seçilmez gibi bir ifade söz konusu değil. Gelin tam manasıyla itirazları ortadan kaldıralım, şaibe şu bu kalmasın, YSK da noktayı koysun, biz de öper başımıza koyarız” diye konuştu.  

Teşkilatların içinde, sandıklara hakimiyet konusunda eksiklikler kusurlar olmuş olabileceğini söyleyen Erdoğan, sandık kurullarında görev aldığı öne sürülen yetkisiz kişileri hatırlattı; “Bunlar, işe usulsüzlük noktasında şaibeye getiriyor. Tabi, aslında samimi bir davranış olsa, bu iptale götürür” dedi.

‘Öyle de bir özelliğim var’

Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü açıklamalarına da değinen Erdoğan,  “Benim için, İçişleri Bakanıyla, Adalet Bakanıyla ne görüştün diyor… Ben bu ülkenin Cumhurbaşkanıyım. Ve şu anda devletin başıyım. İçişleri Bakanı da, Adalet Bakanı da benim kabinemin üyeleri. Ben onlarla her zaman her yerde her şeyi görüşebilirim ya. Ne görüştüğümü ben sana mı anlatacağım? Kaldı ki ben aynı zamanda bu partinin genel başkanıyım. Öyle de bir özelliğim var” ifadelerini kullandı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.