Dünya

Sudan’da sular ısınıyor

0

Diktatör El-Beşir’i protesto edenlere polisin açtığı ateş, canlı yayınlara yansıdı. Asker ise eylemcileri koruyor

Sudan’da geçtiğimiz yılın sonlarında, El-Beşir hükümetine karşı başlayan protestolarda şimdiye dek 37 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

Sudan’da gerçekleştirilen hükümet karşıtı protestolarda, eylemcilere ateş açıldı. Başkent Hartum’daki Savunma Bakanlığı binası önünde toplanan protestoculara polisin ateş açtığı, askerlerin ise aktivistleri korumaya çalıştıkları belirtildi.

Sudan’ın diktatör başkanı El-Beşir’e karşı gerçekleştirilen protestolarları canlı yayınlayan Al- Hadath TV ve Al Jazeera’nın yayını sırasında bir anda duyulan silah sesleri üzerine protestocuların kaçmaya başladığı görüldü. Kanal muhabirleri ateşi, kalabalığı dağıtmak için polisin açtığını kaydetti.

Meydanda bulunan aktivistler de sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda Savunma Bakanlığı binasında nöbet tutan askerlerin protestocuları korumaya çalıştığını anlattı.

37 kişi öldü, 1000’e yakın tutuklama

El- Beşir’e karşı protestolar 19 Aralık 2018’de başlamıştı. Başlangıçta ekonomik reform talebiyle başlayan protestolar, kısa sürede 30 yıldır süregelen el- Beşir yönetimine karşı bir eylem hâline geldi. Polis eylemlere biber gazı, ses bombaları ve ateşli silahlarla müdahale etti. Protestolarda şu ana kadar 37 kişi hayatını kaybetti ve 800’den fazla kişi tutuklandı. Dün yapılan protestolarda da askerin protestocuları polise karşı korumaya çalıştığı belirtilmişti.El- Beşir ise “Muhalefet yerime geçmek istiyorsa bunu sandıkta yapmalı” demişti.

Bazı kaynaklar El- Beşir’in ülkeden kaçtığını iddia ediyor

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.