Kültür-Sanat

Hera Büyüktaşçıyan’ın kişisel sergisi ‘Neither on the Ground, nor in the Sky’ ifa- Galerie Berlin’de

0

Hera Büyüktaşcıyan’ın kişisel sergisi Neither on the Ground, nor in the Sky29 Mart – 30 Haziran 2019 tarihlerinde ifa-Galerie Berlin’de gerçekleşiyor.

Nat Muller’in küratörlüğündeki sergi, ifa-Galerie Berlin’in bir yıllık programı olan Untie to Tie – Movement.Bewegung.’a bir yanıt. Sergiye eser üretim desteğini SAHA Derneği veriyor.

Sergi; göç, kültürel miras, ait olma ve yer değiştirmenin ne anlama geldiğini şiirsel olarak inceleyen yeni işlerden oluşuyor. Proje, antik Pergamon Sarayı’ndan (şu an Türkiye’de Bergama) alınmış olan, Berlin’deki Bergama Müzesi‘ndeki bir taban mozaiğinden ilham almış. Eski eserlerin ve sömürge eserlerinin varlığı ve mülkiyeti şu anda akademi ve müze çevrelerinde yoğun bir şekilde tartışılsa da—bu projenin siyasi zeminini oluşturuyor— Büyüktaşcıyan, bu kavramları genişletiyor ve bizi kayıp, kimlik ve tarih gibi evrensel hassasiyetlere dokunarak zamana ve mekâna geçen bir yolculuğa çıkarıyor.

Büyüktaşcıyan, video, heykel ve karma medya enstalasyonları ile Neither on the Ground, bize nor in the Sky sergisinde doğrusal olmayan bir geçiciliği, sınırsız bir yeri sunuyor ve bizi asi günümüze döndürürken tarih boyunca seyahat etmemize izin veriyor. (Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.