KadınManşet

Mart ayında 22 kadın, erkek şiddeti kurbanı

0

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre, erkekler, 2019’un üçüncü ayında en az 22 kadını ve erkeklerin yanında olan iki erkeği öldürdü. Mart’ta iki çocuk da erkek şiddetinin kurbanı olarak hayatını kaybetti. 2019’un ilk üç ayında 68 kadını erkekler tarafından öldürüldü.

Taciz, tecavüz, istismar

Bu yılın Mart ayı içinde en az altı kadına tecavüz edildi, en az yedi kadın da cinsel tacize uğradı.  Sekiz kız çocuğu istismara uğrarken, en az 20 kadın da erkekler tarafından yaralandı. Adana ve Ankara’da iki kadın öldürmeye teşebbüs girişiminden kurtularken, İstanbul ve Ankara’da iki kadın şüpheli şekilde yaşamını kaybetti

3 yılda 932 kadın kurban

Ayrıca Polis Akademisi istatistiklerine göre de en çok kadın cinayeti İstanbul, Ankara ve İzmir’de işlendi. Kadınların yüzde 72,8’i konut ve metruk binalarda, yüzde 15’i ise sokak ortasında öldürüldü. Katillerin hepsi erkek.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Dünya ve Türkiye’de Kadın Cinayetleri 2016-2017-2018 Verileri ve Analizler’ raporuna göre, kadın cinayetlerinin yarısından fazlası ateşli silahlarla işlendi. Bu silahların yüzde 83’ünün ruhsatsız olduğu belirlendi. Bu rakamı yüzde 31,9 ile kesici ve delici aletler takip etti.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.