Manşet

İyi Parti’den Balıkesir seçim sonuçlarına itiraz

0

Balıkesir’de kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, ittifak adayları arasında yüzde 1.28 fark var. Millet İttifakı’nın adayı Ok, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Balıkesir’de Cumhur İttifakı’nın adayı Yılmaz yüzde 47.78, Millet İttifakı adayı Ok ise yüzde 46.60 oranında oy almıştı.

İYİ Parti, Balıkesir’deki seçim sonuçlarına ilişkin İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. 31 Mart yerel seçimlerinin kesinleşmemiş sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı’nın adayı Yücel Yılmaz yüzde 47.78, Millet İttifakı’nın adayı İsmail Ok ise yüz 46.50 oy almıştı.

Balıkesir Adliyesi’ne giden İYİ Parti’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok, İl Başkanı Nedim Tuna ve partililer itiraz dilekçelerini verdi. Cumhuriyet’te yer alan habere göre Tuna, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce İl Seçim Kurulu’na 5 ilçe için müracaat ettiklerini, bugün de 10 ilçe için daha itiraz dilekçelerini sunduklarını söyledi.

‘Seçim kurulları adil davranmalı’

Milli iradenin sandığa tam yansımadığını düşündükleri için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Tuna, “16 ilçede ilçe seçim kurullarına yaptığımız itirazlarımız reddedildiği için daha önce 5 ilçemiz için itiraz yapmıştık, bugün de 10 ilçe için daha başvurularımızı yaptık. 15 ilçede oyların tamamının tekrar sayılmasını istiyoruz. Ankara ve İstanbul’da hak, hukuk ve adalet nasıl işliyorsa Balıkesir’de de aynı şekilde işlemesini istiyoruz” diye konuştu.

İsmail Ok’a verilen her oyun peşinde olduklarını dile getiren Tuna, “Bununla ilgili mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. AK Parti’nin diğer illerde itirazlarını kabul eden seçim kurullarının Balıkesir’de de aynı şekilde davranmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Ok da Balıkesir halkının iradesinin yansıması için mücadele verdiklerini vurgulayarak, seçim sonuçları üzerinde ciddi şaibe olduğunu iddia etti.

CHP Balıkesir’de İYİ Parti adayını desteklemişti.

.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.