Uncategorized

Leica Türkiye’den bir fotoğraf projesi “Benim Gözümden Çocuk Olmak”

0

“Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne/ Allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar” Nazım Hikmet Ran

Fotoğraf: Özkan Çörek

Leica Türkiye, 1-26 Nisan tarihlerinde “Çocuk Olmak” konulu bir fotoğraf yarışması düzenliyor.

Leica Türkiye yarışmayı instagram üzerinden organize ediyor. Katılımcıların Leica Camera Türkiye (@leicacameratr) hesabını takip etmeleri ve fotoğraflarını @leicacameratr hesabı etiketiyle işaretlemeleri gerekiyor.

18 yaş ve üstü profesyonel ve amatör her yarışmacı, her marka fotoğraf makinesi veya cep telefonu ile herhangi bir tarihte çektiği en az 1, en çok 3 fotoğraflara yarışmaya katılabiliyor. Yarışmacı bu fotoğrafın tümüyle kendisine ait olduğunu, gerekli tüm izinlerinin alındığını da kabul, beyan ve taahhüt etmekle yükümlü. Ayrıca her katılımcı fotoğrafının Leica Camera Türkiye tarafından dijital ya da basılı tüm iletişim çalışmalarında kullanılmasını kabul etmesi ve gerektiğinde dereceye giren fotoğrafın kendisine ait olduğunu da ispatlaması gerekiyor.

Leica Türkiye’nin açıklamasına göre gönderilecek fotoğrafların yapısının değiştirilmemiş olması gerekiyor. Temel görüntü işleme teknikleri (şık, kontrast, renk düzenlemeleri) kabul ediliyor. Birden fazla fotoğraf montajıyla oluşturulan fotoğraflar, Photoshop gibi fotoğraf düzenleme programlarıyla başkalaştırılmış fotoğraflar, fotoğrafın orijinalinde olmayan her hangi bir objenin eklenmiş veya var olan objelerden herhangi birisinin çıkarıldığı fotoğraflar değerlendirme dışı bırakılacak. Fotoğrafların üzerinde hiçbir şekilde yazı, grafik, işaret veya benzeri ibarelerin yer almaması gerekiyor.

Değerlendirme sonucu seçilecek 12 fotoğraf 3 Mayıs tarihinde Leica Store Türkiye sosyal medya kanallarından duyurulup, takip eden günlerde Leica Store İstanbul‘un bomontiada’da yer alan sergi salonunda da sergilenecek.

Yarışma başlangıç tarihi 1 Nisan 2019 olup, son katılım tarihi 26 Nisan 2019 saat 23.59’dur. (Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.