Günün Manşeti

İstanbul’da pankart savaşları

0

İstanbul’daki seçim yarışını resmen kimin kazandığı henüz değil, ancak Binali Yıldırım’ın afiş hamlesine Ekrem İmamoğlu’ndan yanıt geldi.

İmamoğlu’nun ‘Teşekkürler İstanbul” yazılı pankartları bugün İstanbul’un çeşitli noktalarına asılmaya başlandı.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri sonuçlandı ancak İstanbul’daki seçim yarışına dair tartışmalar devam ediyor. Resmi olmayan sonuçlara göre, Millet İttifakı’nın adayı olan CHP’li Ekrem İmamoğlu seçimi kazandı. Ancak AKP ve MHP’nin pek çok ilçede sonuçlara ilişkin yaptıkları itirazlar nedeniyle yeniden oy sayımı halen sürüyor.

Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım, seçimlerin bitmesi sonrası İstanbul’un çeşitli yerlerine afişler astırarak İstanbul halkına teşekkür etmişti. İstanbul’daki yarışı kazandığını söyleyen Yıldırım adına asılan afişlerde ‘Gönül belediyeciliği kazandı, teşekkürler İstanbul’ ifadeleri bulunuyordu. Afişler İstanbul’un pek çok noktasında asılı duruyor.

Benzer bir hamle de bugün Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak imzasının bulunduğu pankartlarda “Teşekkürler İstanbul” ifadesi yer alıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.