Günün Manşeti

İlçelerde düğüm bu akşam çözülüyor

0

1 Nisan’da yapılan yerel seçimlere yönelik itiraz sürecinde ilk basamak olan ilçe seçim kurullarına itiraz süreci bu akşam sona eriyor. Yarışta önde olan İmamoğlu, 11 ilçede sayımın bittiğini bildirdi. Lehlerine 11 bin 109 oyun düzeltildiğini söyleyen AKP’li Yavuz’a göre ise “daha düzeltecekleri var.”

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) yarışında önde olan CHP’li Ekrem İmamoğlu bir açıklama yaparak 11 ilçedeki geçersiz oyların sayımının bittiğini bildirdi. İmamoğlu, “Şu an aradaki fark 19 bin 552” dedi. Açıklamadan satır başları şöyle:

Süreç devam ediyor: 11 ilçede geçersiz oyların sayımı bitmiş durumda. Şu an aradaki fark 19 bin 552, yani 21 bin civarındaki rakamlardan buraya indi. Rakibimizin oyu 4 milyon 151 bin 923’e çıktı. Arkadaşlarımın yapmış olduğu simülasyona göre günün sonunda bütün geçersiz oylar sayılsa dahi 18 bin ile 20 bin arasındaki fark korunarak bu süreç tamamlanacak.

Algı yönetimi yapmak istiyorlar: Halen kameralar önünde başka sayımlar da yapılsın diyen rakibimiz adına konuşan yetkili arkadaşlar ne acı ki seçimden önce dünyanın en güvenilir sistemini anlatırken seçimden sonra oradaki hakime, memura, müdüre, AKP adına katılan vatandaşlarımıza bile güvenmeyerek kameralar önünde olsun çağrısı çok vahim bir şey. Sanki geçersiz oylarda 545 sandık sayıldı ve 11 bin oy düştü diyerek bir algı yönetilmeye çalışılıyor. Öyle değil.

Anıtkabir yanıtı: Fırsatım olsa senenin 365 günü Anıtkabir’e giderim. Dua ederim minnet duygularımı dile getiririm. Onun silah arkadaşı olan dedemi anarım. Anıtkabir’e gitmek sağa sola gitmek değildir, memlekete olan özendir. Anıtkabir’de ziyaretimin sonrasındaki yazdığım metnin, bence beni eleştirenler tarafından okunması gereken güzel bir yazı olduğunu düşünüyorum. Benim imzamı eleştiriyorlar. Televizyon kameraları 500 metre yola dönsünler, en az 200 afiş görürler. Rakibimin bütün İstanbul’u on binlerce afişle doldurmasının 500 metredeki sayısını paylaşıyorum. 3 bin küsür oyla kendilerini başkan ilan ettiler. Sonra biz 25 ilçeyi kazandık, onun için asıyoruz dediler. Keşke oraya Sayın Yıldırım’ın değil de onların fotoğraflarını assaydınız.

İstanbullulara hizmet dönemi: Adama, kişiye, kişilere, gruplara, derneklere hizmet işi bitti. İBB’ye ve İstanbullulara hizmet dönemi başlayacak.

AKP: Lehimize 11 bin 109 oy düzeltildi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da bir açıklama yaptı. Yavuz, 1 Nisan’dan bu yana 530 sandıkta güncelleme yapıldığını belirterek AKP lehine 11 bin 109 oyun düzeltildiğini söyledi. Yavuz, ‘daha düzeltecekleri olduğunu’ belirtti; ilçe seçim kurullarında sayım döküm çizelgelerinin girilmediği ya da yanlış girildiği örnekler olduğunu savundu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in “Tüm sandıklar sayılsa bile 13 bin farkla İstanbul’u Ekrem İmamoğlu alıyor” sözlerini de eleştiren Yavuz, “Manidar buldum. Bu kadar oy düzeltildi, daha düzelteceklerimiz var. Özgür Bey endişeye kapılabilir” dedi.

İstanbul’da ilçe seçim kurulları itirazlara ilişkin kararlarını bugün saat 17.00’ye kadar tamamlayacak.

You may also like

Comments

Comments are closed.