Dünya

Çipras ve Zaef Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi

0

Yunanistan ile Makedonya arasındaki isim krizinin yıllar sonra aşılmasının ardından, iki ülkenin başbakanları Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi.

Avrupa Parlamentosu’nun 33 milletvekili, yıllar süren düşmanlığı ortadan kaldıran Yunanistan ve Makedonya Başbakanlarını Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdi. Aleksis Çipras ve Zoran Zaef geçtiğimiz aylarda iki ülke arasındaki isim anlaşmazlığı sorununu çözmüş ve Kuzey Makedonya’nın NATO’ya katılımının yolunu açmışlardı.

Gazete Duvar’dan Nikolaos Stelya’nın haberine göre, Çipras ve Zaef’in adaylığını Avrupa Parlementosu’nda temsil edilen Sol grup, Sosyalistler, Yeşiller, Avrupa Halk Partisi, Muhafazakarlar ve Liberaller destekliyor. Atina’da ise iktidardaki Syriza, ödülün kazanılması olasılığını yükseltmek için lobi faaliyetlerini artırma kararı aldı.

Yunanistan ve Kuzey Makedonya Başbakanları geçtiğimiz günlerde Atina’da biraraya gelmiş ve önemli işbirliği anlaşmalarına imza atmıştı. Atina ile Üsküp ilk defa askeri alanda da işbirliğine gitme kararı almıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.