Uncategorized

İmamoğlu: Mazbatamı talep ediyorum

0

Kesin olmayan sonuçlara göre İBB Başkanlığı’nı kazanan İmamoğlu “Adalet istiyoruz. İBB’de neler olabileceğine dair duyumlar var” dedi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Yavuz ise “Seçildiğine nereden kanaat getiriyorsun” diye sordu.


İmamoğlu basın toplantısında 1994 yerel seçimlerini kazanan Tayyip Erdoğan ve SHP’li Belediye Başkanı Nurettin Sözen’in ellerini birlikte havaya kaldıran Necmettin Erbakan’ı örnek gösterdi; “Kazananın elini havaya kaldırmak bu kadar zor mu” diye sordu.

Ekrem İmamoğlu, toplumun vicdanının sarsılmaması için kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) yetkisinin biran önce kendisine verilmesini istedi. İBB’den belge ve evrak kaçırıldığına dair duyumlara yeniden atıf yapan İmamoğlu, “Zaman kazanıyor olabilirler. İstanbul’un kaybedecek tek bir dakikası yok. İBB içerisinde bu süreçte neler olabileceğine dair duyumlar var” dedi. İmamoğlu, sürece katkı sunmaları için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çağrıda bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kesin olmayan sonuçlarına göre İstanbul’da ipi göğüsleyen  CHP’li İmamoğlu, son duruma ilişkin şunları söyledi: Başka kavramlar sürecin içine dahil edilmeye çalışıldı. Biz bu şehrin yönetimine talibiz dedik. Israrla mesele başka boyuta evrilmek istendi. Çok net ifade edeyim, biz adalet istiyoruz. Biz 16 milyon insanın vicdanının, oylarıyla beraber YSK’nın açıkladığı oylarla beraber belli olan seçilmiş olduğumun sonucuyla beraber mazbatamı talep ediyoruz. YSK’yı göreve davet ediyorum.

‘Digital verilerin iptali için destek istediler’

Hükümet üyeleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin seçim mevzuatı konusunda en güvenilir ülke olduğuna dair beyanatlarını hatırlatan İmamoğlu, “Ne oldu da bir anda bu seçim Türkiye’nin en şaibeli seçimidir diyebilecek noktaya gelindi” diye sordu.

İBB seçiminde AKP teşkilatının başarısız olmuş olabileceğini, yöneticilerin birbirini suçlayabileceğine dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, bu hesaplaşmanın kendileri ve İstanbul halkı üzerinden yapılmamasını istedi. İmamoğlu, sadece kendi seçmenlerine değil, AKP’lilere de seslenenerek şöyle konuştu:  “Biz bu şehirde seçimin kaybedeni yok diye en başta söyledik. Bugün aynı yaklaşımımız devam etmektedir.  Bir başka boyut zaman kazanıyor olabilir. İstanbul’un kaybedecek tek bir dakikası yok. İBB içerisinde bu süreçte neler olabileceğine dair duyumlarımız, tespitlerimiz var. Somut tespitlerimiz de var. Bazı kurumlara gidip iptal edemedikleri digital verilerin iptal edilmesi konusunda nasıl destek istediklerini de biliyoruz.”  

CHP 13 ilçede daha itiraz etti

Bu arada CHP, 13 ilçede daha  ilçe seçim kurullarının verdiği oy sayım kararlarının kaldırılması için İl Seçim Kurulu’na başvurdu.

AKP’den tepki: Hayret verici

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda bugün yaptığı açıklamada, İmamoğlu’nun henüz süreçler tamamlanmadan kendisini başkan ilan etmesinin hayret verici olduğunu söyledi.

Yavuz şöyle konuştu:
“CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, özellikle bu süreçlerin durdurulmasını talep ediyor ve bir an önce kendisini ‘başkan’ ilan edelim diye istiyor. Hatta ‘Sayın Cumhurbaşkanımız gelsin, elimi kaldırsın’ şeklinde bir yaklaşım sergiliyor. Bunun üzerine hemen soruları sormak istiyoruz: Diyoruz ki sen seçildiğine nereden, nasıl kanaat getiriyorsun? Bu süreçlerin bitmesini hangi hakla istiyorsun? Dünyanın her yerinde hukuki süreç var bildiğiniz üzere. Türkiye’de de yine seçimlerle ilgili hukuki süreç işliyor, herkes bunu biliyor. Nasıl oluyor bu? Sandıktaki işlem biter, seçim kurulundaki iş ve işlemlere sıra gelir. Sonra da seçim kurulunun iş ve işlemleri üzerine yine seçim kurulları nezdinde önce ilçeden başlayarak itiraz süreçleri işler. Bunlar tamamen yargı gözetiminde ve yargının yaptığı iş ve işlemlerdir. Önce ilçe seçim kurulu gerekeni yapar, sonra bu beğenilmiyorsa itiraz edenlerce yine il seçim kuruluna ki tamamen yargıdan bahsediyoruz, itiraz edilir. En son da Yüksek Seçim Kurulu’na gitmek suretiyle mesele kesinleşir. Ancak sonuç orada net bir şekilde ortaya çıkar.”

İmamoğlu’nun sokaklara çağrı yaptığını iddia eden Yavuz, “ Tehditvari yaklaşımlarla sokağı işaret etmesi, başka imalarda bulunması bir devlet adamına, bir siyasetçiye yakışmaz, sağduyulu olmak durumundayız” dedi. “Toplantıya, AK Parti genel başkan yardımcıları Mahir Ünal ve Erkan Kandemir de katıldı.

You may also like

Comments

Comments are closed.