DünyaGündemKadın

Chicago’da tarihi gün: Siyah ve eşcinsel kadın aday belediye başkanlığına seçildi

0

Eski federal savcı Lightfoot, zafer konuşmasında onları izleyen kız ve erkek çocuklarının ‘biraz’ farklı bir şeylerin başlangıcına tanık olduklarını söyledi.

Lori Lightfoot, zafer konuşmasını eşi ve kızıyla birlikte yaptı.

ABD’nin Chicago kentinde eski bir federal savcı olan Lori Lightfoot ülkenin ilk siyah, kadın ve eşcinsel belediye başkanı seçilerek tarihe geçti.

Yüzde 74 oranında oy alarak 13 rakibini geride bırakan Lightwood, eşi ve kzını da çıktığında yanına alarak zafer konuşmasını yaptı. Lightfoot, “Bizi izleyen küçük kız ve erkek çocukları var. Bizi izliyorlar. Ve onlar, bir şeylerin başlangıcına, biraz farklı şeylerin başlangıcına tanık oluyorlar” dedi. Lightfoot Twitter hesabından yaptığı açıklamada da, “Her çocuk şunu bilmeli: Bir gün her biriniz Chicago’ya belediye başkanı olabilirsiniz” mesajını verdi.

56 yaşındaki Lightfoot, geçmişte siyasi deneyimi olmamamasına rağmen yolsuzlukla mücadeleye ve dar gelirli ailelere yardıma odaklanan kampanyası ile dikkat çekmişti. Suç ve cinayet oranlarının yüksek olduğu kentte silah kontrolü ve emniyete ilişkin sorunlar da kampanyanın öne çıkan konuları arasındaydı.

ABD’de şu an aralarında Atlanta, New Orleans ve San Francisco’nun da bulunduğu yedi kentte belediye başkanlığını siyah kadınlar yürütüyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.