DünyaKadın

Kadına ve çocuğa şiddetten hüküm giyenler Avustralya’ya giremeyecek

0

Avustralya bundan böyle aile içi şiddetten hüküm giymiş kişilere vize vermeyecek. Euronews’den Sertaç Aktan’ın haberine göre, 1958 Göçmen Yasası’nda yapılan değişiklik ile kendi ülkelerinde veya başka ülkelerde kadına veya çocuğa şiddet uygulamış ve bundan dolayı hüküm giymiş kişilerin vize başvuruları anında reddedilecek.

28 Şubat’ta alınan, geçtiğimiz günlerde karar yürürlüğe girdi. Hükümetten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Avustralya’nın kadın ve çocuklara karşı işlenen şiddete müsemması yoktur. Mesajımız nettir: Eğer bu gibi suçlardan hüküm giymişseniz ülkemizde yeriniz yok. Hangi ülkede olursa olsun ve almış olduğunuz ceza ne olursa olsun Avustralya’ya giremezsiniz.”

Herkesi kapsayacak

Kararın kabulünden önce Amerikalı şarkıcı Chris Brown ve boksör FLoyd Mayweather gibi isimler ülkeye kabul edilmemişti ancak şimdi yasa iş, turizm, aile birleşim veya oturum için vize başvurusunda bulunan herkesi kapsayacak.

Avustralya hükümetinin hali hazırda oturma izni veya ziyaret vizesi bulunan kişilerin dokümanlarını da iptal edip ülkeden gönderebileceği konuşuluyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.