GündemSivil ToplumTürkiye

Çöken bina faciasında 3 kişi için 15 yıl hapis cezası istendi

0

Kartal’daki Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesi sonucu 21 kişinin ölümüyle ilgili iddianame tamamlandı. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede 3 kişi hakkında 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İstanbul Kartal’da 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan Yeşilyurt apartmanının çökmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada 3 kişi hakkında, ‘Taksirle birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, bilirkişi raporunda binanın çökmesinde asli kusurlu bulunan binanın proje sorumlusu Suzan Çayır, binanın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu, yapı ruhsatının ‘mesuliyet alan’ bölümünde sürveyan olarak görünen Arzu Keleş Baran şüpheli olarak yer aldı. Üç kişinin, ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak’ suçlarından 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi. İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nin 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar vermesi bekleniyor.

Bir kişi tutuklu

İddianamedeki 3 kişi olaydan sonra gözaltına alınmış, Uğur Mısırlıoğlu ve Suzan Çayır 14 Şubat 2019 tarihinde tutuklanmıştı. Tutuklulardan Suzan Çayır, 15 Mart 2019 tarihinde tahliye edilmişti. Davanın şu anda tek tutuklu sanığı Uğur Mısırlıoğlu. 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.