Kültür-SanatManşet

“Barbershop İstanbul” Summart Sanat Merkezi’nde

0

Barbershop İstanbul, 27 Mart 2019, Çarşamba, saat 20,00’de Summart Sanat Merkezi’nde müzikseverlerle buluşuyor.

Barbershop İstanbul, 2013 yılında klasik ve modern barbershop tarzı acapella müziğini icra etmek amacıyla kuruldu. Türkiye’nin barbershop tarzı ilk vokal kuarteti olarak bu alanda öncülüğü üstlendi. Kuartet, kökleri ABD’ye dayanan müziğin dünyadaki en büyük topluluğu olan Barbershop Harmony Society’nin Türkiye’deki ilk üyesi oldu.

BKM, 15 Mart 2016

Barbershop İstanbul, İstanbul’da Summart Sanat Merkezi, AkSanat, BKM Mutfak, Pera Müzesi gibi sahnelerde konserler verdi. 2017 yılında ABD Nashville’de gerçekleşen Harmony University – Quartet College’dan davet aldı ve her yıl düzenlenen bu barbershop kampına katılan ilk Türk kuartet oldu ve burada sahne aldı. Kuartet, bünyesinde İspanya, Macaristan, İrlanda, İtalya, Avustralya, Almanya, ABD gibi çeşitli ülkelerde uluslararası sahne deneyimine sahip müzisyenler bulundurmakta.

Performanslarında yalnızca insan sesi kullanan kuartet, sahnede barbershop stili acapella müziğin ustalık gerektiren eserlerinden oluşan bir seçki sunuyor. Barbershop İstanbul, hazırladığı performans ile İstanbul’da olduğu gibi bu müziğin doğduğu yer olan Nashville’de de dinleyicinin beğenisini kazandı ve yoğun ilgi ile karşılandı.

Barbershop İstanbul ekibi Onur Zorlu Uysal (tenor), Erdinç Hasılcıoğulları (lead), Kaan Bayır (bariton) ve Enis Turhan’dan (bas) oluşuyor.

Konsere katılım serbest. Katılım durumunuzu Özlem Aleçakır- 0543 604 67 85 bildiriniz.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.