Hafta SonuKültür-SanatManşetUncategorized

Kriti-İstanbul Dostluk Konseri Kadıköy’de

0

“İnişli çıkışlı olan devranın döngüleri/ feleğinkiler de bazen aşağı bazen gider yukarı/ ve zamanın olayları da istirahat bilmezler/ ama iyiliğe ve kötülüğe koşarlar ve giderler/ ve silâhların kargaşası, düşmanın ağırlığı/ ve aşkın kudreti, dostluğun iyiliği/ bunlar bugün beni harekete geçirdi/ ne yaptıklarını, ne getirdiklerini anımsamaya zorladı/ bir genç kız ve bir toy oğlan birlikte dolandılar/ kötülüğü olmayan el değmemiş bir dostluğa…”

Erotokritos Destanı’nın ilk 10 dizesi, Çeviri: Prof.Dr. Hakkı Bilgehan

***

Girit’ten gelen korolar 24 Mart Pazar günü saat 19.00’da Kadıköy- Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde şarkılarını barış ve dostluk için seslendirecekler.

YTÜ Öğretim Görevlisi Doçent Özgül Tugay’ın Türkçe ve Rumca şarkılar konusunda araştırmalar yapıp, makaleler yazmaya başladığı dönemde Girit’te tanıştığı müzik öğretmeni Eva Koutsagiannaki- Pitsikaki ile başlayan dostluğu bugün bu konserin gerçekleşmesini de beraberinde getirdi. Eva Koutsagiannaki, Girit’te babadan kalma evini bir enstrüman müzesi haline getirdi.

Girit’ten gelen Anapnoi Korosu, Choir of Municipality Gazi, Agios Polikarpos of Assosiation Asia Minor ve Vocal Group Thirathen koroları konserde Türkçe ve Yunanca şarkılar seslendirecekler.

Eva Koutsagiannaki- Pitsikaki’ nin yönetiminde sahne alacak olan “Agios Polikarpos of Assosiation Asia Minor” korosu şarkılarını bir orkestra eşliğinde seslendirecekler. Muammer Ketencoğlu’nun akordeonuyla yer alacağı orkestrada, Türkiye’den Rüya- Esin Özkan, Ceyda Toğrul ve Duru Yücebaşoğlu viyolonselleriyle; Özgür Günay ve Oskay Noyan çellolarıyla; Kaan Akbulut klarinetiyle; Neva Günaydın kemençesiyle; Kamer Arzuman ve Cem Utku vurmalı çalgılarıyla koroya eşlik edecekler.  Orkestrada Aris Koutentakis gitarıyla; Eleanna Pitsikaki kanunuyla ve Lefteris Navrosidis uduyla koroya eşlik edecek diğer müzisyenler. Konserin bu bölümünde Özgül Tugay da solist olarak sahnede yer alacak.

Bu konserin gerçekleşmesinde Kadıköy Belediyesi Çocuk Merkezi yöneticisi Yeşim Altınay önemli katkılar sundu.

Konsere katılım davetiyelidir.

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.