ManşetTürkiye

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’ya 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi!

0

Tutuklu ÇHD ve HHB avukatlarının yargılandığı davada karar açıklanıyor. 17 sanık da 3 yıl 1 aydan 18 yıl 9 aya kadar değişen oranda hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi karşısında bulunan duruşma salonlarında görülen duruşmada karar açıklanıyor.

Mahkeme heyetinin açıkladığı hüküm şöyle:

– Zehra Özdemir, Ahmet Mandacı, Yaprak Türkmen, Ayşegül Çağatay ve Didem Baydar Ünsal hakkında bilerek ve isteyerek yardım etme kapsamında kaldığından 314/3 ve 220/7 gereği cezanın alt sınırdan 3 yıl 9 ay hapislerine karar verildi. Zehra Özdemir ve Ahmet Mandacı için verilen hapis cezasının 2 yıl 13 aya indirilmesine karar verildi. Özdemir ve Mandacı hakkında verilen yurt dışı yasağı hariç tüm adli kontrollerin kaldırılmasına hükmedildi.

– ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’ya 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi!

– Tutuklu avukatlardan Barkın Timtik’e 18 yıl 9 ay, Özgür Yılmaz’a 13 yıl 6 ay, Ebru Timtik’e 13 yıl 6 ay, Behiç Aşçı ve Şükriye Erden’e 12 yıl hapis cezası verildi.

– Süleyman Gökten, Aytaç Ünsal ve Engin Gökoğlu’na 10 yıl 6 ay; Naciye Demir ve Aycan Çiçek’e 9 yıl hapis cezası verildi.

– Ezgi Çakır’a 7 yıl 12 ay hapis cezası verilmesiyle birlikte avukatların yargılanmasına ilişkin hükmün açıklanmasının sonuna gelindiği davada, tüm tutuklu avukatların “tutukluluk hallerinin devamına” karar verildi!


More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.