Kültür-SanatManşet

BIFED Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali başvurulara açıldı

0

Bu yıl 9-13 Ekim tarihleri arasında 6.sı düzenlenecek olan Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali başvurulara açıldı. Son başvuru tarihi 15 Mayıs 2019.

Geçtiğimiz 5 yılda Ekim ayında BIFED’e ev sahipliği yapan Bozcaada, yönetmenlerin, film severlerin, çocukların ve çevrecilerin buluşma noktası olmuştu. Bu yıl 6. Kez düzenlenecek olan festivale her yıl aralarında Meksika, Gürcistan, Kanada, İtalya, ABD, Avusturya, Fransa, İspanya, İsviçre, Rusya ve Portekiz’in de olduğu yaklaşık 60 ülkeden ortalama 300 civarında film katılıyor.

Dünyanın dört bir yanından doğanın ve insanlığın ortak soru ve sorunlarını kendi dillerinde, kendi üsluplarıyla anlatan veya çözüm arayan her biri birbirinden etkileyici filmler 2019 yılında da Fethi Kayaalp büyük ödülü için Bozcaada’da yarışacak. Festivalde 2.lik, 3.lük ödülleri de var. Gaia Öğrenci Ödülü adı altında yalnızca öğrencilere açık bir dördüncü ödül de var.

Festival bu yıl “BIFED Bahçesi” projesiyle tamamen atalık tohumlardan oluşan bir bahçenin de ilk ekimini yapacak. Ülkenin her yerinden gelen filmciler, çevre aktivistleri, artizan üreticiler, çiftçiler ve öğrenciler ekim Bozcaada’sının sükûnetini ve güzelliğini yaşarken geçen yıllarda olduğu gibi birbirlerinden öğrenecek ve dayanışma köprüleri kuracak. Konuklar geçen yıllarda oluşturdukları dostluklarını yükseltecekler.

Dünyanın tümden bir yok oluşa gittiği bu çok kritik süreçte BIFED her yıl olduğu gibi dışarıdan gelen ve adalı öğrenciler için de ayrı bir program oluşturuyor. Öykü yazma, film okuma, küçükler için Truva gezisi, seramik atölyesi ve farklı sanat atölyelerinden oluşacak program öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği bir etkinlik olarak festivalin önemli bir parçası.

Büyük çoğunluğunu Türkiye’de görme imkânı olmayacak olağanüstü filmler ve hakikati paylaşmak üzere risk alan yönetmenlerin buluşma noktası BIFED her yıl olduğu gibi bu yıl da katılım ücreti almıyor. Başvurular için: www.bifed.org

Sorularınız için: [email protected]

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.