Kültür-Sanat

ArtAnkara Kadın teması ile açılıyor

0

Ankara’da 2014 yılında ilk kez düzenlenen ‘ARTANKARA’ Çağdaş Sanat Fuarı bu yıl beşinci kez, 14 Mart’ta Ankara ATO Congresıum’da açılıyor.

Fuarı düzenleyen Atis Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül fuarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Ankaralıların fuara ilgisinin her geçen gün arttığını bildirdi.

Geçen yıl 10 bin metrakere olan fuar alanının bu yıl 11 bin metrekareye çıktığını kaydeden Aygül, “Fuara bu yıl 41 ülkeden 750’nin üzerinde sanatçı katılıyor. Aralarında Rusya, İran, Güney Kore, Kanada, Hollanda, İsveç, Bulgaristan’ın da bulunduğu 14 ülkeden galeriler de yer alıyor” dedi.

Bu yıl fuarın ana temasının “Kadın” olduğunu vurgulayan Aygül yapılacak panellerde ve söyleşilerde kadın ve kadına şiddet konularına özel yer verileceğini bildirdi. Fuarda gerçek boyutlarda 14 seramik kadın heykelinin yer alacağını ifade eden Aygül, son yıllarda öldürülen kadınların gülen yüzlerinin de sergileneceğini belirtti. Geçen yıl fuarı 43 bini aşkın kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Bilgin Aygül bu yıl sayının çok daha artmasını beklediklerini, ziyaretçi sayısının 50 bini aşacağını tahmin ettiklerini söyledi. Fuarda, “Sanatta Kadın, Kadına Şiddete Karşı Sanatın Rolü, Sanat, Siyaset ve İdeoloji, Rönesans’tan Günümüze Sanatın Rengi, Müzeler ve Sanat Eserleri, Rusya’da Çağdaş Sanat, Yurtdışında Sanatçı olmak” konulu paneller düzenlenecek ve sanatçılar konserler verecek. Fuar 17 Mart akşamına kadar sürecek.



You may also like

Comments

Comments are closed.