Kültür-SanatManşet

YKKSY’de Sazlı Cazlı Sohbet: 70’li Yıllarda Türkiye

0

Yapı Kredi Bankası’nın kuruluşunun 75. yılı dolayısıyla “Yapı Kredi 75. Yıl Buluşmaları” adı altında Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık bir etkinlik düzenleniyor: Sazlı Cazlı Sohbet: 70’li Yıllarda Türkiye

12 Mart Salı günü saat 18:30’da Loca’da yapılacak olan Sazlı Cazlı Sohbet: 70’li Yıllarda Türkiye etkinliğinde Derya Bengi’nin kısa bir süre önce YKY’den çıkan “70’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük – “Görecek Günler Var Daha”  kitabından hareketle, dönemin siyasal ve kültürel ruhu şarkılar eşliğinde tartışılacak.

Derya Bengi

Derya Bengi 1966 yılında Ankara’da doğdu. Eğitimini 9 Eylül Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nde İşletme ve Endüstri İlişkileri alanında tamamladıktan sonra serbest gazeteciliğe yöneldi. 1996-2009 yılları arasında “Roll” dergisinin yayın yönetmenliğini yürüttü. “Express”, “Bir+Bir”, “Esquire”, “FHM”, “Aktüel”, “Radikal” gibi dergi ve gazetelerde müzik ve popüler kültür üzerine yazılar yazdı. 2010 yılında yayımla­nan “Rakı Ansiklopedisi”nde müzik editörü olarak görev aldı. 2012 yılında Depo’da açılan “Uzayda Bir Elektrik Hasıl Oldu: 1960’larda Müzikli Türkiye” ve 2014 yı­lında Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde açılan “İşte Benim Zeki Müren” sergilerinin küratörlüğünü üstlendi. “50’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük – Şimdiki zaman beledir” adlı kitabı 2016’da, “60’lı Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük – Dünya durmadan dönüyor ” adlı kitabı 2017’de YKY tarafından yayımlandı.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.