Yaşam

Bologna belediye başkanı: Spaghetti Bolonez diye bir şey yok, yalan haber!

0

Bologna Belediye Başkanı Virginio Merola, dünyanın en popüler yemeklerinden olan ‘Bolonez soslu spaghetti’ye savaş açtı. Merola, bu yemeğin Bologna’da bu şekilde yenmediğini belirtip, bölgeyi ziyaret eden turistlerden ‘Bolonez soslu spaghetti’ sipariş etmekten vazgeçmelerini istedi.

İtalya, dünyanın en ünlü yemeklerinden biri olan ‘Bolonez soslu spaghetti’yi “Böyle bir yemek yok, yalan haber” sözleriyle reddeden Bologna Belediye Başbakanı Virginio Merola’yı konuşuyor. Merola, ‘Bologna usulü spaghetti (spaghetti Bolognese)’ ismiyle tüm dünyaya yayılan yemeğin aslında Bologna’da var olmadığına dikkat çekerek Twitter’da tartışma yarattı.

Merola, İtalya’nın Bologna bölgesinde meşhur sosun spaghetti ile değil, daha kalın ama yassı olan tagliatelle türü makarna ile tüketildiğini hatırlattı; bölgeyi ziyaret eden turistlerden ‘Bolonez soslu spaghetti’ sipariş etmekten vazgeçmelerini istedi. RAI televizyonuna konuşan Merola, “Spaghetti Bolonez diye bir şey aslında yok ama yine de dünya çapında meşhur. Biz dünyanın şunu bilmesini isterdik ki, Bologna tagliatelle, tortellini ve lazanyayı icat etti” diye konuştu.

Merola Twitter kullanıcılardan da, dünya çapında gördükleri ‘spaghetti Bolognese’ fotoğraflarını ‘yalan haber’ olarak kendisiyle paylaşmalarını istedi. Belediye başkanına, hazır satılan sosların fotoğrafları yağdı.

(Gazete Duvar)


More in Yaşam

You may also like

Comments

Comments are closed.