Kültür-SanatManşet

Taner Ceylan, zeytinden kazandığını sanata yatırıyor

0

Taner Ceylan’ın küratörlüğünde gerçekleşecek “Olimpos Sergileri” serisinin ilki olması planlanan Portre temalı grup sergisi 6 – 23 Mart 2019 tarihleri arasında Cihangir’deki Sadık Paşa Konağında gerçekleşiyor. Sergi sanatçının Olimpos’taki zeytinliğinin geliriyle gerçekleşiyor. Yine kendisinin deyimiyle sanatla gelen yine sanata dönüşüyor.

“Olimpos Sergileri” Taner Ceylan’ın yakından takip ettiği kimi sanatçıların üretim süreçlerini sanatın temel kavramlarıyla buluşturma deneyine dayanıyor. Serinin portrelerden oluşan bu ilk sergisinde Güneş Acur, Cem Adrian, Gizem Akkoyunoğlu, Şeyma Barut, Metin Çelik, Hakan Çınar, Yunus Emre Erdoğan, Onur Hastürk, Rugül Serbest ve Hande Şekerciler’in resim, heykel ve desenleri yer alıyor. Tümü yeni üretim olan eserler ilk kez sergilenecek.

“Olimpos Sergileri”nin birincisine Portre temasına odaklanan bir de kitap eşlik ediyor. Süreyya Evren editörlüğünde, Vahit Tuna tasarımı ve Reha Arcan’ın eser reprodüksiyon fotoğrafları ile hazırlanan kitap için kaleme aldıkları metinlerde sanatçılar Gülçin Aksoy, Halil Altındere, Volkan Aslan, Nancy Atakan, Neşe Şive Baydar, Canan, Aslı Çavuşoğlu, Fulya Çetin, Neriman Polat, Utku Dervent, Sinan Demirtaş, İnci Furni, Leyla Gediz, Nilbar Güreş, Nuri Kuzucan, Ali Kazma, Şükran Moral, Gülay Semercioğlu, Erinç Seymen, Elif Uras ve Cengiz Tekin portre kavramını kendi hayatlarında iz bırakan portrelere dair yazdıkları metinlerle ele alıyorlar.

Sergiyi tamamlayan bu yayın günümüz sanatçılarının Van Gogh’tan Giorgio de Chirico’ya, Kiki Smith’ten Francisco Goya, Alice Neel, Jean Delville, Joseph Beuys, Albrecht Dürer, Mihri Müşfik, Heather Dewey-Hagborg, Avni Lifij, Leyla Gamsız, Frida Kahlo, Hale Asaf, Maria Lassnig, Francesca Woodman, René Magritte, Caravaggio, Munch, Hans Holbein ve .-_-.’ya farklı zamanlarda üretim yapmış pek çok sanatçıya ait portre çalışmaları hakkında düşüncelerini biraraya getiriyor.

“Olimpos Sergileri I: Portre” için hazırlanan kitapta ayrıca sergide eserleri yer alan sanatçılara dair Taner Ceylan tarafından kaleme alınmış metinler okunabiliyor. “Olimpos Sergileri”nin ilerleyen yıllarda sergiler ve kitaplar ile devam etmesi planlanıyor.

Sergi, Pazar ve Pazartesi günleri hariç her gün 12:00-19:00 saatleri arasında gezilebilir. 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.