DünyaManşet

Siber saldırı Venezuela’yı elektriksiz bıraktı

0

Venezuela’da Simon Bolivar hidroelektrik santraline siber saldırıda bulunuldu. 23 eyaletten 22’sinde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Venezuela’da dün öğlen saatlerinde meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle neredeyse ülkenin tamamı karanlıkta kaldı.

Venezuela basınında çıkan habere göre, dün yerel saat ile 16.00 civarında, ülkenin büyük bir bölümüne elektrik sağlayan, Bolivar eyaletindeki Simon Bolivar hidroelektrik santralindeki arıza nedeniyle, 23 eyaletten 22’sinde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Venezuela Ulusal Elektrik Şirketi tarafından (CORPOELEC) sosyal medyada yapılan açıklamada, Guri ismiyle bilinen Simon Bolivar hidroelektrik santraline sabotaj düzenlendiği, çalışmaların sürdüğü ve bunun hükümete karşı yürütülen savaşın bir parçası olduğu belirtildi.

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Rodriguez ülkeyi saatlerdir elektriksiz ve iletişimsiz bırakan kesintinin bir sabotajdan kaynaklandığını belirtti.

Rodriguez, ülkede yaşanan elektrik kesintilerinin sabotajdan kaynaklandığını ifade ederek, ülkenin doğusundaki “Guri elektrik üretim merkezinin beynine siber ve teknik bir saldırı gerçekleştirildi.” değerlendirmesinde bulundu.

Elektrik kesintisi nedeniyle başkent Caracas’ta metroların çalışmaması ulaşımın aksamasına yol açtı.

Venezuela’da Elektrik Enerjisinden Sorumlu Bakan Luis Motta Dominguez de elektrik kesintisini saldırı olarak değerlendirerek, çalışmaların devam ettiğini belirtti.

(Gazete Duvar)


More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.