İklim KriziManşet

Belçika’da okul grevlerine destek 100.000’i geçti!

0

Belçika’da okul grevleri kapsamında 7 gün önce çocukların talebini içeren “Sign For My Future” adlı imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyasını açan insiyatif, 6 Mart itibariyle imza kampanyasına verilen desteğin 100.000’i geçtiğini açıkladı.

“Açıklamasına “insanların iklim değişikliği konusunda çok endişeli olduğunun göstergesi” tespitiyle başlayan koalisyon, imzacılar arasında yurttaş grupları, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası, akademi ve medyadan insanların bulunduğunu da belirtti.

Şimdiye kadar en çok 27-31 arasındaki gençler tarafından (%17) imzalanan kampanyaya en çok destek veren kent ise Gent.

Gençler ve yurttaş hareketleri tarafından kurulan Sign for My Future koalisyonu, liderlerin hızlı bir biçimde iklim değişikliğine karşı politik somut önlemleri almasını talep ediyor.

Greta Thunberg’in Ağustos 2018’de İsveç Parlamentosu önünde başlattığı “Gelecek için Cuma Günleri” olarak anılan okul grevlerine ilk destek verenden biri Belçika’lı çocuklar olmuştu. Belçika’da geçen hafta yapılan son greve 13.000 çocuk destek vermişti.

Belçika’da olduğu gibi, Avrupa’nın dört bir yanında okul grevleri giderek büyüyerek devam ediyor. 15 yaşında genç bir aktivistin kendi girişimleri ile başlattığı grevlere, her cuma binlerce çocuk, okula gitmeyerek destek veriyor. Çocuklar, Belçika’nın yanı sıra,Hollanda,  İsviçre,  Almanya, İskoçya, İrlanda, ve Avusturya’da greve gidiyor.

Grevleri başlatan “Görünmez Kız” Greta Thunberg ise tüm dünyadaki akranlarını 15 Mart’ta küresel greve çağrıyor ve bu çağrı Türkiye’den de yanıt buldu. 11 yaşındaki ortaokul öğrencisi Atlas Sarrafoğlu, facebook sayfasından herkesi, 15 Mart Cuma günü global olarak yapılacak FRIDAYS FOR FUTURE hareketine dahil olmak üzere Bebek Parkı’na saat 12’de davet etti.

Kaynak: http://www.brusselstimes.com/belgium/14072/climate-petition-nets-100-000-signatures-in-seven-days

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.