Doğa MücadelesiManşet

Bartın halkı doğasını savundu

0

Bartın’ın Amasra ilçesinde, çevre düzeni planında Amasra Tarlaağzı köyünün turizm bölgesinden çıkarılarak, ağır sanayi bölgesi ilan edilmesinin ardından yapılan itiraz üzerine mahkeme ve bilirkişi heyeti alanda inceleme yaptı. Bartın Platformu’nun itirazı sonucu yapılan bilirkişi incelemesine, yağmurlu havaya rağmen Bartın halkı büyük katılım gösterdi.

Amasra’nın Tarlaağzı köyünde bulunan kömür ocağı açma çalışmalarını sürdüren şirketin bulunduğu sahada inceleme yapan heyet Bartın Platformu’nun protestosuyla karşılandı. Yurttaşlar, pankartla ve sloganlarla bilirkişi heyetini selamladı, alkışlarla termik santral istemediklerini belirtti.

Bartın Platformu adına açıklama yapan Recai Çakır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2016 yılında çevre düzeni planında santral kurulması için turizm bölgesi olan Tarlaağazı köyünü ağır sanayi bölgesine çevirdiğini belirterek, “Biz de 2016 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı mahkemeye verdik. Şimdi ODTÜ’den gelen bilirkişi ve mahkeme heyeti alanda inceleme yapacak. Burası sanayi bölgesi mi yoksa turizm bölgesi mi diye, ben inanıyorum ki Danıştay’ın bizim lehimize verdiği olumlu karar gibi plan değişikliği de mahkeme tarafından iptal edilecek. Biz termik santrale her şartta karşıyız. Amasra’ya termik santral kurdurmayacağız” dedi.

Platform gönüllülerinden BirGün’e konuşan Adnan Soylu da Bartın halkının yaşam alanlarına sahip çıkmakta oldukça kararlı olduğunun altını çizdi.

(Birgün)

You may also like

Comments

Comments are closed.