Kültür-Sanat

212 Photography Festival, fotoğraf yarışması ile başlıyor

0

212 Photography Festival’in hikâyesi, uluslararası bir şekilde 212 Studio tarafından yayınlanan ve dağıtılan İstanbul merkezli iki yıllık bir dergi olan 212 dergi ile başlar. Dergide kısa kurgu ve uzun biçim röportaj içeren; kendine özgü fotoğraf kompozisyonları ve röportajlar yer alıyor. Doğunun batı ile birleştiği şehirde doğmuş olmasına rağmen (aşkı klişeleşen klişe giderken), dergi, İstanbul’un en sevdiği metaforun yüklü ikiliklerini aşmayı ve bakışlarını bölgenin çok ötesine uzatmayı hedefliyor.

Mayıs 2018’de 212 Studio’nun ilk büyük fotoğraf etkinliği olarak düzenlenen festival,  bu yıl da yeteneklerini sergilemek için çeşitli sanatsal beyinleri bir araya getirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen 212 Photography Festival’in ikincisi bu yıl 3 – 12 Mayıs 2019 tarihleri arasında bomontiada’da düzenleniyor. Ortak dil olarak fotoğrafı kullanan ve kutlayan festival, yerel ve uluslararası bir platform yaratmak adına bir fotoğraf yarışmasına da ev sahipliği yapıyor.

Festival, fotoğraf dilini konuşarak hem yerel hem de uluslararası olarak daha güçlü topluluklar oluşturmaya doğru bir adım. Festival, ikinci baskısında, farklı milletlerden ünlü fotoğrafçıları, atölyeleri ve davetkâr bir yarışmayı kapsayan çeşitli yönleri içerecek.

Yarışma, her yaştan ve her milletten profesyonel ve amatör fotoğrafçıların her türlü kamerayla çekilmiş fotoğraflarını kabul ediyor. Girişimin amacı, dahil olduğu festival kadar yarışmayı da İstanbul kaynaklı kültürel ve sanatsal bir geleneğe dönüştürmek.

Jüride önemli isimlerin yer alacağı yarışmanın birincisi ise 212 Fotoğraf Festivali sırasında açıklanacak. Yarışmaya katılmak için festival web sitesinden başvuru yapmak yeterli.

Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının yanı sıra yerel yeteneklerin sergilerine de yer veren festivalde çeşitli atölyeler, konuşmalar, portfolyo değerlendirmeleri ve bir film programı bulunuyor.

Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması, 212 Studio tarafından düzenlenen, ülkeden, bölgeden ve dünyadan iddialı yetenekleri öne çıkarmayı amaçlayan bağımsız bir girişim. Ödülü 5000 Euro Yarışma için son başvuru tarihi 19 Nisan 2019.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.