Günün ManşetiHayvan HaklarıManşet

[Haber-Yorum] İstanbul’da “aslan hapishanesi” açıldı

0

Türkiye’nin ilk aslan hapishanesi, “AslanPark” adıyla İstanbul Tuzla Viaport Marina’da açıldı. Kendisini yeni nesil hayvanat bahçesi olarak tanımlayan tesis, aslan, kaplan, puma ve leoparların da yer aldığı kedigiller ailesinden 30’a yakın büyük kedi ve 3 adet yavruya ev sahipliği yapıyor.

Hiç doğal ortam görmemiş canlılar

Canlıların doğal yaşamlarından değil, 4 nesildir yaşamlarını sürdürdükleri merkezlerden geldiklerini belirten Aslanpark Sorumlusu Aslan Aydın, “Tüm canlılarımız en hassas şekilde, doğal ortamlarına yakın alanlarda yaşamlarını sürdürmek için getirildi. Her biri uluslararası hayvan taşıma kurallarına uygun olarak tesisimizdeki yerlerini aldı” diye konuştu.

“Burada hayalleri gerçekleştiriyoruz”

AslanPark’ta kafes yerine cam kullandığına vurgu yapan Aslan Aydın, ziyaretçilerin hayvanlarla arasında sadece 3 cm’lik bir mesafe olduğuna dikkat çekti:

“3 tane bebeğimiz var. İki tanesi yavru aslan bir tanesi ise dünyada sadece 20 adet bulunan Çilek Kaplan’ı yavrusu. Yavrularımız henüz yırtıcı olduklarının farkında değiller. Ziyaretçilerimiz genelde yavrularımız için geliyor. Burada onları sevebiliyorlar, dokunabiliyorlar. Biz burada hayalleri gerçekleştiriyoruz. Birçok insanın, birçok çocuğun hayalidir yavrulara dokunabilmek. Ayrıca diğer canlılarımızla da aranızda sadece 3 cm var. Şeffaf cam sayesinde hareketlerini, oyunlarını izleyebiliyorsunuz.”

Sevgiyi tutsak aslan mı öğretecek?

En sevdiğim atasözü sap ile samani karıştırmak. Henüz ülkemizde insanlara dev akvaryumları, yunus parklarını anlatamamışken bir de şimdi aslan parkları geldi kalbimizin tam ortasına oturdu. Siz camın arkasındaki tutsak yavru aslandan ne medet umuyorsunuz? Sizin sevmeyi öğretemediğiniz çocuğunuza şimdi bir daha hiç toprağa basamayacak olan zavallı tutsak aslan mı öğretecek? 

Sevmeyi beceremeyen insanlarız… Kalbi yerinde çocuklar yetiştirmek için lütfen çocuklarınızı tutsak hayvanlara götürmeyin. Eğlence dünyasının kölesi olan bu zavallı aslanların ait olduğu yere, doğaya dönmesi dileği ile…

Tolga Öztorun / Yeşil Gazete Hayvan Hakları Editörü

You may also like

Comments

Comments are closed.