Kültür-Sanat

“Peruk Gibi Hüzünlü” Broadway’de

0

Yalçın Tosun’un Ekim 2011 yılında Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan öykü kitabı Peruk Gibi Hüzünlü’de yer alan Muzaffer ve Muz adlı öyküsü Broadway’de ünlü bir sahne şovunda okundu.

Bir süre önce İngilizce çevirisi Words Without Borders adlı bir on-line dergide yayımlanan öykü,  27 Şubat Çarşamba günü New York/Broadway’de yapılan Selected Shorts adlı bir sahne şovunda Rusya, Macaristan ve Haitili diğer 3 yazarın öyküsüyle birlikte canlı seyirci önünde okundu.

Selected Shorts adlı bu etkinlikte tanınmış/tanınmakta olan yazarların hikâyeleri, tiyatro ve sinema sanatçıları tarafından Broadway’de bulunan Symphony Space’de seyirci önünde okunuyor. Podcastleri ve bir radyo programı da bulunan bu şov, 1985’ten bu yana Amerika’da 150’den fazla radyo istasyonundan yaklaşık 300.000 dinleyiciye ulaşıyor.

Yalçın Tosun, Hukukçu, akademisyen, şair ve öykü yazarıdır. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduktan sonra aynı üniversitede özel hukuk doktorasını tamamlayan Tosun, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Yayımlanmış kitapları: Peruk Gibi Hüzünlü (2011), Anne, Baba ve Diğer Ölümcül Şeyler (2011), Dokunma Dersleri (2013), Bin Nedene Sunuldum (2015), Kendini Tutan Su (2016)

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.