EnerjiManşet

Çanakkale’de jeotermal alanları ihalesinin iptali kesinleşti

0

Çanakkale’nin Ayvacık, Ezine, Gökçeada, Bozcaada, Lapseki ve Biga ilçelerindeki 17 jeotermal alanı için 28 Şubat’ta yapılması planlanan ihalenin iptalinin kesinleştiği açıklandı.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Gülpınar Sürdürülebilir Yaşam Derneği, Gökçeada Gönüllüleri Derneği, Gökçeada Çevre ve Kültürü Koruma Derneği, Bozcaada Forum ve Kazdağları Kardeşliği tarafından yapılan ortak açıklamada “Konu hakkında bilgi verdik. Ayvacık, Küçükkuyu ve Bozcaada pazarlarında jeotermal enerji santrallarının zararları konusunda standlar açtık, Ayvacık ve Ezine’nin köylerinde ziyaretler gerçekleştirdik, broşür dağıttık ve ihalenin iptal edilmesi için imza kampanyası başlattık. CİMER üzerinden de itirazlarımızı gerçekleştirdik. Bölge halkının yoğun ilgisi ile karşılaştık. Halen faaliyette bulunan iki adet jeotermal enerji santralının bulunduğu Tuzla Köyü’ne gittik. Köylülerin JES’lerle ilgili sıkıntı ve şikayetlerini dinledik” denildi.

Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü’yü de makamında ziyaret ettiklerini belirten sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri genel sekretere 28 Şubatta yapılacak ihalenin iptal edilmesini, ihalenin daha sonra yinelenmemesini, ihale iptal kararının İl Özel İdare web sayfası üzerinden ilan edilmesi ve kendilerine bildirilmesini talep ettiklerini belirterek Abdullah Köklü’nün de ihalenin kesinlikle iptal edildiğini söylediğini ifade ettiler.

Ayvacık, Ezine, Bozcaada, Gökçeada, Biga ve Lapseki ‘deki 356 bin 667 dönüm alanın jeotermal enerji santralları tehdidinden şimdilik kaydı ile kurtulduğunu ifade eden stk temsilcileri, “Ancak ihalenin yinelenmemesi için süreci takip edeceğiz. Ayrıca, Çevresel Etki Değerlendirmesi süreçlerini de takip ederek tarım alanlarına, turistik bölgelere, meralara Jeotermal Enerji Santralları yapılmaması ve havamızın, suyumuzun, toprağımızın kirlenmemesi ve bölgemizin bir Aydın-Gediz Ovası olmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz” açıklamasında da bulundu.

.

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.