İklim KriziManşet

Binlerce Yeni Zelandalı öğrenci iklim için okul grevine katıldı

0

15 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg’in geçtiğimiz Ağustos ayında İsveç Parlamentosu önünde başlattığı “Gelecek için Cuma Günleri” olarak anılan okul grevlerine Yeni Zelanda’dan da destek geldi.

Binlerce Yeni Zelandalı öğrenci iklim değişikliğine dikkati çekmek için 15 Mart’ta “greve” gidecek.

Ülke çapında yapılması planlanan protesto gösterileri Adalar Körfezi’ndeki Russell’dan Invercargill’e kadar 20’den fazla şehirde organize edildi.

Geçen yıl Kapiti Koleji’nden mezun olan ve küresel grevin ulusal koordinatörlerinden olan 18 yaşındaki Sophie Handford, Facebook’ta yayınlanan bir paylaşım ile küresel eylem gününde yerel etkinlikler düzenlemek için kurulacak bir çalışma grubunun parçası olmak isteyenlerin kim olduğunu sorduktan sonra bu sorumluluğu üstlendiği söylüyor.

Wellington’da, öğrenciler 15 Mart’ta saat 10.00’da Civic Meydanı’nda toplanacak ve gençlik temsilcilerinin konuşacağı ve daha sonra milletvekillerinin katılacağı panelde sorularını paylaştıktan sonra parlamentoya yürüyecekler. Grup hükümetin “sıfır karbon yasası”nı desteklemesi için fosil yakıtların keşfedilmesinin ve çıkarılmasının, tarımdan kaynaklanan emisyonların düzenlenmesinin yasaklanmasını istiyor.

Greta Thunberg’in Ağustos 2018’de İsveç Parlamentosu önünde başlattığı “Gelecek için Cuma Günleri” olarak anılan okul grevleri Avrupa’nın dört bir yanında giderek büyümeye devam ediyor.

13 yaşındaki New Yorklu öğrenci Alexandria Villasenor, Aralık ayından bu yana her Cuma günü Birleşmiş Milletler binasının önünde protesto gösterisi düzenliyor.

Thunberg’in kendi girişimi ile başlattığı grevlere her cuma binlerce çocuk okula gitmeyerek destek veriyor.

İklim için liderlerin harekete geçmesini talep eden çocuklar ABD, Hollanda, Belçika, İsviçre,  Almanya, İskoçya, İrlanda, ve Avustralya’da her hafta greve gidiyor. Greta, tüm çocukları 15 Mart’ta küresel greve de çağırıyor.

Greta tüm dünya çocuklarını 15 Mart’ta iklim için okul grevine çağırıyor

(Yeşil Gazete, nzherald)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.