ManşetSpor

Cizrespor’a Antalya’da ırkçı saldırı: Oyuncular darp edildi

0

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Cizrespor, bu hafta Antalya’da oynadığı Serik Belediye Spor maçında, taraftarın ırkçı saldırısına maruz kaldı. Müsabaka başlamadan önce taraftarlar Cizrespor aleyhine ırkçı tezahüratlarda bulunurken 1-1 biten karşılaşmanın sonrasında ise Cizrespor’un 3 oyuncusu ve kaleci hocası darp edildi. Cizrespor futbolcuları karşılaşma sonrası zırhlı araçlarla stattan ayrılmak zorunda kaldı.

‘Cizrespor’un golünün ardından skor tabelası bayrakla kapatıldı’

Cizrespor Külüp Başkanı Maruf Sefinç, Cizrespor kafilesinin stada girişinde çalan Tarkan’ın hareketli bir parçasının daha sonra ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısıyla değiştirildiğini ifade etti. Başkan Sefinç, Cizrespor 1-0 öne geçtiğinde skor tabelası ekranının ‘Türk bayrağı’ ile kapatıldığını söyledi. Maçın ardından Serik Belediyespor’un Sinan Kalaycı ve Alican Tez adlı 2 futbolcusunun Cizrespor’un kaleci antrenörüne saldırarak yumruk attığını söyleyen Cizrespor Başkanı Maruf Sefinç, statta rehin kaldıklarını ifade etti.

Maçın ardından Cizrespor taraftar grubunun twitter hesabından yayınlanan mesajla saldırıyı kınayanlar, “Serik’te maç bitiminde saldırıya uğradık ve stadtan futbolcularımız zırhlı araçla ayrılıyor. Yabancı sınırını günlerdir konuşuyorsunuz. Gittiği her deplasmanda yabancılaştırılan Cizre’yi konuşacak mısınız?” diye sordu.

Olaylı karşılaşmanın ardından sosyal paylaşım sitesi Instagram’dan açıklama yapan Serik Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu, saldırının nedeninin “Cizrespor teknik heyetinden bazı kişilerin hakemin üzerine yürümesi ve tribünlere dönüp küfür etmesi” olduğu iddiasında bulundu.

.

(Artı Gerçek)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.