ManşetTürkiye

Lapseki’de içme suyu altın madeni şirketine kiralandı iddiası

0

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde bölge halkının 30 yıl önce kendi imkanları ile topladığı paralarla, Dumanlı Dağ’dan Lapseki merkezde yaptırılan çeşmelere getirdiği suların Şahinli Köyü yakınlarında altın ve gümüş madenciliği yapan TÜMAD şirketinin şantiyesine kiralandığı iddia edildi.

Çanakkale Aynalıpazar.com’da yer alan habere göre 30 yıl önce Lâpseki’ye Dumanlı Dağ’dan getirilen ve ilçede herkesin içme suyu olarak kullanılan su son aylarda adeta buharlaştı.

İddiayı gündeme getiren Lapseki Belediyesi’nnin CHP’li İl Genel Meclis üyesi Hicri Nalbant’ın iddiasının temelinde ise Lâpseki Belediye Meclisinin aldığı kararlar yatıyor. 

2 Aralık 2016 Cuma günü toplanan Lapseki Belediye Meclisi 8 maddelik gündemi görüşmek için toplanmış. 8’nci madde olan kapanış yapılması gerekirken gündeme iki madde daha getirilerek oylamaya sunulmuş. Bu maddelerden ilki; Lapseki’nin su ihtiyacını karşılayan Su Kuyularının Şahinli Köyünde altın madenciliği işletmeciliği yapan TÜMAD isimli firmaya Kuyu Sularının kiralanması konusu.

Lapseki Belediye Meclisi’nin ilgili kararında gündeme gelen Kuyu sularının kiralanması ile ilgili olarak Lâpseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz meclis üyelerinden bu suların kiralanması için yetki talebinde bulunmuş. İlgili madde de şu ifadeler yer alıyor; “5393 sayılı kanunun 18.maddesi (t) fıkrası “Mücavir alanlara belediye hizmetlerinin götürülmesine karar vermek” talep olması halinde boşa çıkan su kuyularının değerlendirilmesine, ücretinin kuyu başı olarak peşin ödeme olursa 20.000,00 TL, diğer şekilde 25.000,00 TL belirlenmesine, bu konuda 10 yıla kadar protokol yapma yetkisinin Belediye Başkanına verilmesine oy çokluğu ile karar verild. Meclis üyesi (CHP’li üye) Nilüfer Soyupak red oyu kullandı” ifadeleri yer alıyor.

.

(Çanakkale Aynalıpazar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.