Kültür-SanatManşet

Sürgündeki sanatçılara açık çağrı

0

A Corner in the World bu yıl ikinci kez Collectif Kahraba/Hammana Artists House (Lübnan), L’atelier des artistes en exil (Fransa) ve Moussem Nomadic Arts Center (Belçika) ile işbirliği yaparak AMARRE Rezidans Programı‘nı başlatıyor.

Programa Fransa, Türkiye veya Lübnan’da yaşayan veya  şu anda sürgünde olan veya Suriye kökenli sanatçılar başvurabilir. Program; gösteri sanatları ve müzik alanlarında, henüz prömiyeri yapılmamış, sanatçının 15 – 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında en fazla 15 gün üzerinde çalışabileceği projelerle başvuruları kabul ediyor. Programa son başvuru tarihi 15 Mart 2019.

2017-2018 döneminde AMARRE programıyla 9 sanatsal proje desteklenmiştir. Program; ikinci döneminde dört ülkeyi kapsıyor. Lübnan, Türkiye, Fransa (rezidanslar) ve Belçika (seçilen AMARRE projeleri Brüksel’de gerçekleştirilecek Moussem Cities Festival: Damascus 2019 kapsamında sergilenecektir).

Amarre Fransızcada palamar halatı, yani bir teknenin kıyıya ya da demire bağlandığı halat, kablo ya da zincir anlamına gelir. AMARRE programının amacı zorunlu olarak yerinden edilmiş (ya da sürgündeki) sanatçılarla ev sahibi toplumlar arasında ilişki kurmaktır. Seçilen sanatçılara projelerini geliştirmeleri ve yerel izleyicilerle paylaşabilmeleri için güvenli bir çalışma alanı sunmanın yanı sıra onları yeni ortamlarındaki profesyonel ağlarla bağlantıya geçirmeyi amaçlayan bir rezidans programıdır. Her yerel ortak kendi ülkesinde sürgünde olan seçtiği sanatçılara ev sahipliği yapar ve açıklık, ifade özgürlüğü ve birlikte yaşama kültürünü destekleyen bir yaklaşım benimser.

.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.