ManşetTürkiye

Bülent Şık’ın davasında ilk duruşma günü

0

Gıda mühendisi akademisyen Bülent Şık hakkında kansere yol açan ürünlerle ilgili yazı dizisi nedeniyle açılan davanın ilk duruşması bugün. Daha önce 10:45’de başlayacağı belirtilen duruşma İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13:30’da başlıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın şikayeti üzerine TCK 258 uyarınca “göreve ilişkin sırrın açıklanması” ve TCK 334 ile TCK 336 uyarınca “açıklanması yasaklanan bilgileri temin etme ve açıklama” suçlamalarından hapsi isteniyor.

Davaya konu olan yazı dizisi “Türkiye’yi kanser eden ürünleri devlet gizledi, biz açıklıyoruz! İşte zehir listesi” başlığıyla Cumhuriyet gazetesinde 15 Nisan 2018 günü yayımlanmış ve dört gün sürmüştü.

Araştırma, 8 milyon insanın yaşadığı bölgedeki çevre kirliliğinin gıdalarda ve suda kanserojen etkiler yarattığını ortaya koyuyor. Raporu, önlem alması gereken kamu kurumlarına bile göndermediği ortaya çıkan Sağlık Bakanlığı’nın ‘Halkta infiale neden olduğu’, ‘dış alımları etkilediği” gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu Şık’a, ‘gizli bilgileri temin etmek ve açıklamak’ suçlamaları yöneltildi.

Bülent Şık’a 12 yıl hapis istemi ile dava: Gerekçe, Sağlık Bakanlığı’nca gizlenen kanser raporunu halka açıklamak!

Sağlık Bakanlığı’nın gizlediği kanser raporunu açıkladığı için hapsi istenen Bülent Şık’a bir soruşturma daha

.

(T24, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.