Günün ManşetiHayvan HaklarıManşet

Tunceli’de yaban hayvanlarının avlanması valilik kararı ile yasaklandı

0

Tunceli Valiliği aldığı kararla, koruma altında bulunan Bezuvar ve Şamua dağ keçileri ile vaşak, su samuru, boz ayı, ur kekliği, kurt gibi türlerin avlanmasını yasakladı. Valilik kararında bu türleri avlayanlar hakkında idari işlem yapılacağı belirtildi.

Tunceli’de geçen hafta 14 kişilik İspanyol avcı grubu bölgeye gelmiş, nesli tehlikede olan hayvanları öldürdükleri sosyal medyaya yansımıştı. Yaban domuzlarını ve dağ keçilerini avlayan söz konusu grup hakkında avcılığın ulusal ve uluslararası sözleşmelerindeki hükümlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu.

Avlanmanın kentte yasaklanması ile ilgili bilgi veren Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “Bugün (30 Ocak 2019 Çarşamba) itibariyle Tunceli genelinde valiliğimizin kararıyla başta yaban keçisi, ur keklik yine koruma altında olan vaşak, kurt, boz ayı gibi hayvanlarımızın avlanması kesinlikle yasaklanmıştır” dedi.

Bu yıl ülke genelinde olduğu gibi Tunceli’de de kışın çetin geçtiğine değinen Vali Sonel, “Bazı ilçelerimizde 3-4 metreyi bulan kar yağışı oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle de beslenmeyen yaban hayvanlarımız için hem jandarmamız hem doğa korumada çalışan arkadaşlarımız tarafından fırsat buldukça onların beslenmesi sağlanmıştı. Dağlara buğday, mısır, ekmek bırakılmıştı. Tunceli endemik bitki türü ve yaban hayatı bakımından ülkemizin en önemli yerlerinden birisidir. Biz de valiliğimiz ve Tunceli halkı olarak yaban hayatımıza sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dersim’e dağ keçilerini öldürmek için gelen avcılara protesto: Defolun!

Dersim’e dağ keçilerini öldürmek için gelen avcıları protesto eden Haydar Çetinkaya gözaltına alındı

.

(Ajanimo, Diken)

You may also like

Comments

Comments are closed.